Hlavní obsah

Někdejší Doktorův rival Dittmer povede německou reprezentaci

Někdejší velký rival rychlostního kanoisty Martina Doktora Andreas Dittmer se na podzim stane v Německu reprezentačním trenérem singlkanoistů v čele se současnou hvězdou národního výběru Sebastianem Brendelem. Osmačtyřicetiletý Dittmer, trojnásobný olympijský vítěz a majitel osmi titulů mistra světa, nastoupí do funkce 1. října. Pro svoji zemi bude pracovat po tříletém trenérském působení v kanadském svazu.

Foto: Ivana Roháčková

Ilustrační foto.

Článek

"Po třech letech v zahraničí se moc těším na návrat do vlasti a novou roli v německém svazu. Budu mít na starosti skvělé sportovce," citoval Dittmera web německého svazu DKV.

Dittmer své první olympijské zlato získal na deblkanoi v roce 1996 v Atlantě, kde o dva roky mladší Doktor ovládl obě singlové tratě 500 a 1000 metrů. O čtyři roky později v Sydney už německý rival vyhrál na C1 kilometr a skončil třetí na pětistovce a na dalších hrách v Aténách přidal zlato na kratší trati a stříbro na delší. Doktor už za ním pokaždé zaostal.

Dittmer se také stal na C1 pětkrát světovým šampionem na 1000 metrů a v Dartmouthu 1997 a Poznani 2001 za ním Doktor skončil druhý. Český reprezentant se po skončení závodní kariéry také stal reprezentačním trenérem a aktuálně působí jako sportovní ředitel Českého olympijského výboru.

Reklama