Hlavní obsah

Pastrňákem v karanténě to nekončí! S Philadelphií nemůže na led ani Voráček. Co se děje?

Jako by nestačilo, že v přípravě hokejistů Bostonu na restart sezony NHL chybí útočná dvojice David Pastrňák - Ondřej Kaše. V sobotu přichází pro české fanoušky další nepovzbudivá zpráva ze zámoří, konkrétně z Philadelphie. Na dopoledním modelovém tréninkovém zápase Flyers chyběl třicetiletý forvard Jakub Voráček. Klub neuvedl, z jakých důvodů.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Voráček z Philadelphie.

Článek

„Jakub Voráček se nemůže zúčastnit dnešního tréninkového utkání," uvedli Flyers stroze na svém twitterovém účtu a informaci potvrdil i jejich generální manažer Chuck Fletcher.

„Kvůli nastaveným pravidlům nemůžu říct víc, než sdělil Chuck Fletcher," uvedl po tréninkové jednotce hlavní kouč Alain Vigneault. Podle novináře Jordana Halla z NBC Sports Philadelphia bylo rozhodnuto o Voráčkově neúčasti jen krátce před nástupem na led.

Kluby NHL a hráčská asociace NHLPA se už dříve dohodly, že nebudou v době dohrávky sezony zveřejňovat informace o testech na koronavirus ani o absencích z důvodu zranění či nemocí. A tak nezbývá než spekulovat, jestli je Voráček, který se v tomto týdnu s mužstvem normálně připravoval na ledě, zraněný, dostal volno nebo je jeho situace podobná jako u Pastrňáka. Nebo jestli dokonce neměl pozitivní test na covid-19...

Pastrňák nemůže trénovat s Bostonem, protože se dostal do kontaktu s osobou nakaženou koronavirem, jak informoval hráčův agent J.P. Barry pro server The Athletic. Čtyřiadvacetiletý havířovský odchovanec, jenž letos spolu s Alexandrem Ovečkinem získal Maurice Richard Trophy pro nejlepšího kanonýra základní části sezony, sice covid-19 nemá, byl ale umístěn do karantény a zatím není jasné, jak dlouho v ní bude muset zůstat.

Ve Voráčkově případě zámořské servery upozorňují, že Philadelphia nebude o jeho stavu informovat do doby, než se bude schopen zapojit do tréninků s mužstvem.

Flyers si stejně jako Bruins zajistili přímý postup do prvního kola play off, takže místo předkola je od 1. srpna čekají zápasy o nasazení pro první kolo vyřazovací části. Voráček, jenž ve Philadelphii působí devátým rokem v řadě, byl v této sezoně s 56 body za 12 gólů a 44 asistencí třetím nejproduktivnějším hráčem mužstva.

Reklama

Související témata: