Hlavní obsah

Sportovní hvězdy Kolumbie vyprovázel na cestu do Evropy prezident

Bogotá

Hvězdy kolumbijského sportu v čele se silničními cyklisty Eganem Bernalem a Nairem Quintanou či dvojnásobnou olympijskou vítězkou v BMX Marianou Pajónovou se v neděli vydaly charterovým letem do Evropy. Více než stovka sportovců a jejich doprovodu po čtyřměsíční koronavirové pauze odletěla na starý kontinent k soutěžím a přípravě na odložené olympijské hry v Tokiu.

Foto: Handout, Reuters

Kolumbijský cyklista Egan Bernal v roušce.

Článek

Charterový let z Bogoty do Madridu zajistila kolumbijská vláda a sportovce přišel vyprovodit i prezident této jihoamerické země Iván Duque. Mezinárodní lety z a do Kolumbie byly kvůli koronavirové pandemii zastaveny 23. března a jejich zákaz trvá do konce srpna. Vzhledem k tomu, že 29. srpna začíná cyklistická Tour de France, dostali profesionální sportovci výjimku a mohli se vydat do Evropy.

V rámci "sportovního letu", jak přesun nazvala kolumbijská média, opustili zemi vedle úřadujícího šampiona Tour Bernala a bývalého šampiona Gira a Vuelty Quintany také cyklisté Rigoberto Urán, Miguel Ángel López či Fernando Gaviria. Další sporty zastupovala olympijská medailistka v judu Yuri Alvearová nebo fotbalový trenér reprezentace SAE Jorge Luis Pinto.

Po příletu do Madridu se Kolumbijci vydají vlastní cestou. Například Bernal absolvuje závěrečnou přípravu na obhajobu vítězství na Tour v Andoře, Nairo Quintana a jeho bratr Dáyer budou mít základnu ve Francii.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články