Hlavní obsah

Fanoušek Fortnitu utratil na Twitchi rodinné úspory v hodnotě několika set tisíc korun

To se jen tak nevidí. Americký teenager dokázal během 17 dní utratit na streamovací platformě Twitch neskutečných 20 000 dolarů (téměř půl milionu korun). Nezodpovědný kousek je o to horší, že peníze pocházely z rodinného účtu, který spravuje jeho matka. Ta se snaží své finance získat zpět, moc velkou šanci ale pravděpodobně nemá.

Foto: Playzone.cz

Ilustrační foto

Článek

Důsledky svých činů zjevně nedomyslel. Americký fanoušek Fortnitu utratil velkou část rodinných úspor za předplatné, donaty a bity, tedy jakési formy podpory streamerů na platformě Twitch. Nemilou skutečnost po třech týdnech zjistila chlapcova matka, když kontrolovala svůj bankovní účet.

Za tu dobu už ale její syn utratil v přepočtu skoro půl milionu korun. „Když jsem uviděla, že účet je téměř prázdný, začaly se mi třást rty a musela jsem si dát hlavu mezi nohy, aby to se mnou neseklo. Nejdříve jsem plakala, nevěřila jsem zkrátka tomu, že můj chlapec něco takového mohl udělat," nechala se žena slyšet pro server Dotesports.

Podle jejích slov má syn vlastní debetní kartu proto, aby si ve škole mohl platit obědy. Chlapec se ale nějakým způsobem dostal k heslu a rázem začal peníze z rodinného účtu převádět na svůj. Z něj pak dotoval populární americké streamery včetně několika hvězd amerického fotbalu.

Matka, která v internetovém prostředí záměrně zůstává v anonymitě, se pokusila našetřené peníze získat zpět. Ze strany Twitche ale narazila na neochotu cokoliv řešit. Z hlediska práva totiž téměř žádné možnosti nemá. Jedinou cestou by tak byla žaloba vlastního syna.

K medializaci případu došlo tak, že se zoufalá žena pokusila získat radu na sociální síti Reddit. Jediná možnost, která nešťastné matce zbývá, je kontaktovat jednotlivé streamery, kterým syn posílal peníze a poprosit je alespoň o vrácení části peněz, které jim chlapec poslal. Z pěti dosud kontaktovaných hvězd Twitche se jí zpět ale ozvaly pouze dvě.

Reklama

Související témata: