Hlavní obsah

Kanga a Sparta? Spíš rozchod, novou smlouvu zatím nepodepsal. Příprava začala i s Hanckem

Aktualizováno

Nejdřív byl na odchodu, pak chtěl zůstat. A co bude s Guélorem Kangou dál? Fotbalovou Spartu spíš opustí, než aby v ní pokračoval. Gabonský záložník v pátek nezahájil s mužstvem přípravu. Letenský klub mu nabídl prodloužení smlouvy, stará mu po skončení sezony vypršela. Obě strany se rozcházejí v řadě parametrů nového kontraktu - především v jeho délce, shoda není ani v oblasti finančích podmínek. Letenští jednají s Fiorentinou o setrvání klíčového obránce Dávida Hancka, který s mužstvem přípravu zahájil.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťan Guélor Kanga se raduje z trefy proti Mladé Boleslavi.

Článek
Fotogalerie

Svérázný Afričan je nikdy nekončící letenské téma... Autor dvanácti gólů v právě končící ligové sezoně hodlal fotbalovou Spartu nejdřív jako volný hráč v létě opustit.

Koronavirová krize mu však zahraniční nabídky vzala, takže pak se rozhodl na Letné zůstat. Svůj úmysl setrvat Guélor Kanga demonstroval během pohárového semifinále s Plzní (2:1), kdy se po vstřelení gólu z penalty chytil za klubový znak a pak důrazně ukázal na trávník. Svá gesta směřoval k vedení na tribunu a šlo si je vyložit jednoznačně.

Chci ve Spartě zůstat!

Další proměněnou penaltou pak rozhodl i pohárové finále v Liberci a vedení mu novou smlouvu opravdu nabídlo.

Situace je však zatím patová, k prodloužení smlouvy ještě nedošlo. Výstřední hráč a klub se neshodují na jejích podmínkách.

Hancko si prodloužil hostování

A další změny? Dávid Hancko trénuje s týmem v rámci aktuálního hostování, které bylo s ohledem na přerušení a hlavně dohrání soutěží v průběhu léta prodlouženo do konce července. Klub dále jedná s Fiorentinou o možnostech, za kterých by obránce mohl setrvat v rudém dresu.

Bulharský ofenzivní hráč Martin Minčev se k týmu připojí s ohledem na koronavirovou situaci v Evropě v příštím týdnu.

Václav Drchal, který není součástí týmu pro první trénink, odejde s největší pravděpodobností na roční hostování do Mladé Boleslavi, aby měl po vážnějším zranění a dlouhodobé rekonvalescenci možnost získat dostatečné herní vytížení.

Pulkrab musí na operaci

Matěj Pulkrab bude muset po výsledcích zdravotních vyšetření absolvovat operační zákrok. Pulkrab si zranění přivodil ke konci uplynulé sezony v dresu Bohemians Praha 1905. Operační zákrok podstoupí v následujícím týdnu.

Matěj Polidar se zapojí do přípravy v začátku následujícího týdne. Filip Souček je jako člen kádru SFC Opava aktuálně z nařízení tamní krajské hygieny společně se spoluhráči v karanténě.

Sparta řeší otázku další budoucnosti společně s hráči Kulhánkem, Radakovićem a Zahustelem. Brankář Vojtěch Vorel přestoupil do Českých Budějovic, přičemž Sparta bude mít v budoucnu možnost zpětného odkupu hráče. Tomáš Wiesner je v rekonvalescenci po dlouhém zranění, po vyléčení se postupně zapojí do tréninkového režimu s B-týmem.

Reklama

Související témata: