Hlavní obsah

Nejlepším fotbalistou sezony v Anglii je Henderson z Liverpoolu

Kapitán mistrovského Liverpoolu Jordan Henderson byl vyhlášen nejlepším fotbalistou končící sezony anglické ligy. Třicetiletý záložník vyhrál prestižní novinářskou anketu organizovanou od roku 1948 poprvé v kariéře.

Foto: Paul Ellis, Reuters

Pro kapitána fotbalistů Liverpoolu Jordana Hendersona ziskem prvního anglického titulu po 30 letech nic nekončí

Článek

Henderson dostal od hlasujících více než čtvrtinu hlasů a zvítězil před Kevinem de Bruynem z Manchesteru City a Marcusem Rashfordem z Manchesteru United. Nejlepší pětici zkompletovali Hendersonovi spoluhráči Virgil van Dijk a Sadio Mané.

Třicetiletý anglický reprezentant dovedl v sezoně, jež skončí v neděli, Liverpool k prvnímu mistrovskému titulu od roku 1990. Henderson si sám uvědomuje, že klubový triumf k jeho ocenění výrazně napomohl.

"Ačkoli jsem za ni mimořádně vděčný, cítím, že tato cena nepatří pouze mně. Dlužím toho spoustu mnoha lidem, ale nikomu víc než svým současným spoluhráčům, kteří jsou úžasní a zaslouží si každičkou část této ceny stejně jako já," uvedl Henderson, jenž hraje za "Reds" od roku 2011.

Zástupce Liverpoolu se vrátil na trůn po roční pauze. Loni byl nejlepším hráčem sezony vyhlášen útočník Manchesteru City Raheem Sterling, v roce 2018 cenu získal Egypťan Muhammad Salah.

Reklama

Související témata: