Hlavní obsah

Philadelphia - Pittsburgh 3:2 PPVoráček a spol. začali po dlouhé pauze vítězně. Rittich dvakrát inkasoval

Toronto/Edmonton/Praha

Hokejisté Philadelphie s českým útočníkem Jakubem Voráčkem v sestavě zvítězili v přípravném utkání nad Pittsburghem 3:2 v prodloužení. O výhře Letců v prvním duelu NHL od přerušení soutěže 11. března kvůli pandemii koronaviru rozhodl ve Scotiabank Areně v Torontu v nastaveném čase Scott Laughton. V dalších soubojích přehrálo Toronto celek Montrealu 4:2 a Edmonton porazil Calgary 4:1. David Rittich odchytal v dresu Flames druhou půlku duelu, čelil devíti střelám a dvakrát inkasoval. Zápasy se hrají bez diváků.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Brankář Pittsburghu Matt Murray zasahuje před Jakubem Voráčkem. Přihlíží Voráčkův spoluhráč z Philadelphie Sean Couturier.

Článek
Fotogalerie

Voráček nastoupil v elitní formaci Flyers se Seanem Couturierem a Claudem Girouxem a strávil na ledě přes 18 minut. Jeho tým v úvodním dějství otočil stav, poté co na gól Conora Shearyho odpověděli Couturier a Kevin Hayes. Prodloužení vynutil v 57. minutě Jason Zucker, ale Flyers rozhodli v čase 62:40 díky Scottu Laughtonovi.

V dalším duelu v Torontu vyhráli tamní Maple Leafs nad Montrealem 4:2 i díky dvěma brankám Alexandera Kerfoota a třem bodům za gól a dvě asistence Morgena Riellyho.

Do branky Flames se postavil od úvodu Cam Talbot, jehož v edmontonské hale Rogers Place překonal už po 64 sekundách hry Kailer Yamamoto a v osmé minutě zvýšil v přesilové hře kapitán Oilers Connor McDavid. Od 30. minuty se dostal do branky Rittich a čtyři sekundy před koncem druhé třetiny snížil v početní výhodě Elias Lindholm.

Foto: Nathan Denette, ČTK/AP

Brankář Philadelphie Brian Elliott takhle ve třetí třetině přípravného utkání NHL vychytal střelce Pittsburghu Jevgenije Malkina.

Edmonton pojistil vítězství v 56. minutě. Ritticha překonal z dorážky Patrick Russell poté, co český gólman po nahození Ryana Nugenta-Hopkinse z poloviny hřiště a nečekaném odskoku puku ještě stihl zasáhnout betonem. Za 33 sekund se podruhé v utkání prosadil McDavid, který se po průniku po pravé straně trefil mezi Rittichovy nohy.

Celkem je do čtvrtka před kvalifikací a play off NHL na programu 12 přípravných zápasů.

Duely NHL se hrály naposledy 11. března, pak byla soutěž přerušena a 27. května zrušen zbytek základní části. Šanci dohrát sezonu dostalo 24 z 31 klubů a soutěžní zápasy začnou v sobotu 1. srpna.

Výsledky přípravných zápasů před kvalifikací a play off NHL:
Philadelphia - Pittsburgh 3:2 v prodl. (2:1, 0:0, 0:1 - 1:0)
Branky: 12. Couturier, 20. K. Hayes, 63. Laughton - 6. Sheary, 57. Zucker. Hráno v Torontu.
Montreal - Toronto 2:4 (0:1, 1:2, 1:1)
Branky: 37. Tatar, 49. Byron - 27. a 40. Kerfoot, 1. I. Michejev, 50. Rielly. Hráno v Torontu.
Calgary - Edmonton 1:4 (0:2, 1:0, 0:2)
Branky: 40. E. Lindholm - 8. a 56. McDavid, 2. Yamamoto, 56. P. Russell. Brankář David Rittich (Calgary) odchytal 30:06 minuty, inkasoval z devíti střel dvě branky a měl úspěšnost zákroků 77,8 procenta. Hráno v Edmontonu.

Reklama