Hlavní obsah

Baroš má nové angažmá! Kdo se těší na návrat vítěze Ligy mistrů?

Nezapomněl, odkud se do světa velkého fotbalu odrazil. Tak jako se stále vracel do ostravského Baníku, po skončení profesionální kariéry uzavře kruh se vším všudy. Internacionál Milan Baroš nachystal svůj zřejmě úplně poslední přestup. Bude znovu kopat za rodné Vigantice. Osmatřicetiletý vítěz Ligy mistrů s Liverpoolem tak bude působit v I.A třídě ve Zlínském kraji. Zprávu přinesl deník.cz.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Milan Baroš, jeho synové a Carlos Azevedo během děkovačky fanouškům po utkání Baníku se Spartou v dubnu 2018 v Ostravě.

Článek

Kvůli přetrvávajícím zdravotním problémům ohlásil odchod ze scény.

Současně s ukončením vrcholové kariéry dostal od svého agenta Pavla Pasky nabídku, aby nastoupil do jeho agentury. Milan Baroš však zatím s díky odmítl. Chce si vzít roční volno a ujasnit si, jakým směrem povedou jeho další kroky.

Úplně bez fotbalu však ještě zůstat nechce. A návrat do Vigantic se přímo nabízel.

Baník Ostrava se rozloučil s Milanem Barošem.Video: FCB

„Vigantice jsou možnost, ale všechno se bude odvíjet od mého zdravotního stavu. Už se tam nehraje okres, ale I.A třída, takže žádná sranda. Ale slíbil jsem jim, že když to půjde, nějaký zápas si tam zahraju," avizoval osmatřicetiletý Baroš začátkem července na Bazalech před svým rozlučkovým zápasem s Plzní.

O měsíc později už je návrat krále střelců EURO 2004 a druhého nejlepšího střelce v historii české reprezentace realitou.

Vigantice začnou novou sezonu 14. srpna doma proti Juřince. Je otázkou, zda už se hned v prvním kole představí v jejich dresu také legendární útočník.

V uplynulém nedokončeném ročníku figurovaly Vigantice na třetím místě.

Reklama

Související témata: