Hlavní obsah

Inter jde dál i přes dvě odvolané penalty, Lukaku se zapsal do historie. Manchester urval postup v prodloužení

Praha
Aktualizováno

Úvodními dvěma čtvrtfinálovými souboji pokračovala Evropská liga. Kvůli pandemii koronaviru se hraje jen na jeden zápas na neutrálním hřišti a před prázdnými tribunami. Inter Milán vyhrál 2:1 nad Leverkusenem. Jde dál, i když sudí na základě videa odvolal dvě již nařízené penalty italského celku. V Kolíně nad Rýnem Manchester United porazil FC Kodaň 1:0 po prodloužení.

Foto: Martin Meissner, Reuters

Romelu Lukaku z Interu se raduje z gólu proti Leverkusenu.

Článek
Fotogalerie

Ve zbývajících čtvrtfinálových zápasech se v úterý střetnou fotbalisté Wolves s Vaclíkovou Sevillou a Šachtar Doněck s Basilejí.

Inter se ujal vedení v 15. minutě, když se prosadil Nicolo Barella. Chvíli po něm se i přes držení protihráčem trefil Romelu Lukaku. Belgický útočník se tím zapsal do historie, neboť jako první hráč v soutěži dokázal vstřelit gól v devíti po sobě jdoucích zápasech.

Leverkusen snížil v 24. minutě brankou Kaie Havertze, se čtyřmi přesnými zásahy v soutěži nejlepšího střelce německého týmu. Milánští se pak téměř dostali ke dvěma penaltám, oba verdikty sudího Carlose Del Cerra ale odvolalo video. Aktuální italský vicemistr se výhrou dostal mezi nejlepší čtveřici v druhé nejprestižnější pohárové soutěži poprvé od sezony 2001/2002.

Utkání Manchesteru s Kodaní na neutrálním hřišti v Kolíně nad Rýnem poznalo prvního střelce až v nastaveném čase první půle, trefu Masona Greenwooda však videorozhodčí kvůli ofsajdu neuznal. Třetí tým anglické ligy byl po celý zápas aktivnější, dlouho však nebyl schopen překonat výborně chytajícího brankáře soupeře Karla-Johana Johnssona.

Střetnutí bez gólů, ve kterém Kodaň jedinkrát nevystřelila na branku soupeře, tak dospělo do prodloužení. To už po čtyřech minutách rozhodl z penalty Bruno Fernandes, se sedmi trefami nejlepší střelec tohoto ročníku Evropské ligy.

Manchester United se v semifinále utká s vítězem úterního čtvrtfinále mezi Sevillou a Wolverhamptonem, Inter čeká lepší z duelu Šachtar Doněck - Basilej. Play off na neurální půdě v Německu se kvůli skluzu způsobenému pandemií koronaviru hraje na jeden zápas.

Čtvrtfinále fotbalové Evropské ligy:
Rozhodující utkání na neutrální půdě v Düsseldorfu:
Inter Milán - Leverkusen 2:1 (2:1)
Branky: 15. Barella, 21. Lukaku - 25. Havertz
Rozhodující utkání na neutrální půdě v Kolíně nad Rýnem:
Manchester United - FC Kodaň 1:0 po prodloužení
Branka: 94. Fernandes z pen.

Reklama

Související témata: