Hlavní obsah

Voráček se vrací k tréninku, mohl by hrát první duel s Montrealem

Toronto

Hokejový útočník Jakub Voráček by se měl dnes vrátit k tréninku s týmem Philadelphie a má naději, že bude v sestavě Flyers i pro středeční úvodní utkání série 1. kola play off s Montrealem. Zámořská média o tom informoval trenér Alain Vigneault.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jakub Voráček z Philadelphie na archivním snímku.

Článek

Třicetiletý Voráček byl podle oficiálního vyjádření v souladu s nastavenými pravidly po opětovném rozjezdu NHL po koronavirové pauze "nezpůsobilý ke hře". Z blíže neznámých důvodů vynechal poslední duel skupiny o nasazení ve Východní konferenci, v němž Flyers zdolali v noci na neděli Tampu Bay (4:1).

Předtím si Voráček za dva zápasy proti Bostonu a Washingtonu připsal jednu nahrávku. "Dneska půjde bruslit, rozhodneme se ale až před zápasem, zda nastoupí," uvedl Vigneault.

Flyers odehráli všechny duely v rámci skupiny na výbornou, třikrát zvítězili při celkovém skóre 11:3. V Torontu, které je centrálním městem pro Východní konferenci, narazí na úvod samotného play off na Canadiens, jimž se podařilo přehrát v kvalifikaci Pittsburgh 3:1 na zápasy. Další vyřazovací bitvy už se budou hrát jako obvykle na čtyři vítězství.

Reklama

Související témata: