Hlavní obsah

Bývalý kapitán reprezentace drsně napadl sudího. Ten se bojí i po incidentu

Moskva

Pořádně si vyšlápl na rozhodčího. Nejprve slovně. A po červené kartě mu vrazil jednu dobře mířenou… Bývalý kapitán ruské fotbalové reprezentace Roman Širokov neudržel nervy na uzdě v amatérském zápase. Celý incident vyšperkoval ještě tím, že sudího ležícího na zemi nakopl.

Foto: Jan Handrejch, Právo

Roman Širokov (uprostřed) na archivním snímku v akci proti české reprezentaci. Brankář Petr Čech byl bezmocný a obránce Michal Kadlec už také nestačil zakročit

Článek

Devětatřicetiletého Širokova mají ve své paměti hlavně příznivci Zenitu Petrohrad. A také ruského nároďáku, v němž nejednou nastoupil s kapitánskou páskou.

Co se teď přihodilo v zápase na amatérské úrovni? Širokov se po střetu v pokutovém území dožadoval penalty, ale rozhodčí Nikita Dančenko se k jejímu nařízení neměl. A když na hráčovu kritiku reagoval červenou kartou, dostal pravačkou do obličeje. Incident ještě pokračoval.

Širokova asi nebolí červená karta, ale ostuda, kterou z toho všeho má. Ve sledovaném turnaji celebrit totiž nastupoval za tým stanice MatchTV, pro kterou pracoval jako expert. Ale už to neplatí. Společnost ho okamžitě suspendovala.

"Uvědomuji si, že neodpískání jasné penalty a následné udělení červené karty nejsou důvodem se po někom takhle ohánět," omlouval se Širokov.

Rozhodčí s pošramoceným obličejem strávil nějakou tu hodinku v nemocnici, pak se předvedl na sítích.

„Doufám, že se Nikita co nejdříve vrátí do akce," uvedl ještě Širokov, kvůli jehož výpadu se zápas nedohrál. Sudí zvažoval nahlášení incidentu na policii, ale bál se, protože „Širokov má příliš mnoho konexí".

Reklama