Hlavní obsah

Boston - Carolina 2:3Stav série 1:1Češi pálili ve Stanley Cupu! Boston bez Pastrňáka padl

Toronto/Edmonton

Čeští hokejisté hráli ve druhých zápasech úvodního kola Stanley Cupu důležité role. David Krejčí navázal na výborný výkon ze středečního utkání, když zaznamenal gól a asistenci, nicméně jeho Boston prohrál 2:3 s Carolinou, jíž pomohl k výhře a srovnání série dvěma asistencemi Martin Nečas. V dresu Bruins nenastoupil kanonýr David Pastrňák. Gólem přispěl k výhře Vegas 4:3 v prodloužení nad Chicagem a vedení v sérii 2:0 Tomáš Nosek, v dresu poražených se trefil také Dominik Kubalík. Jednu asistenci zaznamenal při výhře Dallasu 5:4 a vyrovnání série proti Calgary Radek Faksa. Asistenci má i útočník Tampy Ondřej Palát, jenže Lightning prohráli s Columbusem 1:3 a série je tak po dvou duelech srovnaná.

Foto: Jason Franson, ČTK/AP

Hokejisté Vegas Golden Knights Tomáš Nosek (92), Shea Theodore (27), William Carrier (28) a Alec Martinez (23) slaví gól proti Chicagu.

Článek

Kouč Bostonu Bruce Cassidy si po úvodní výhře nad Carolinou pochvaloval znovunalezenou formu prvního útoku, jenže pro druhé utkání z něj vypadl klíčový muž celého týmu David Pastrňák. Jeho jméno se totiž objevilo v kolonce zdravotně nezpůsobilých hráčů. Podle stávajících pravidel NHL se nesmí zdravotní stav hokejistů komentovat.

Boston šel přesto do vedení, když stejně jako v prvním duelu pálil přesně David Krejčí. V přesilovce nenápadnou střelou z dálky prostřelil vše, co mu stálo v cestě, včetně gólmana Jamese Reimera, jenž tentokrát nahradil v bráně Hurricanes Petra Mrázka.

Carolina ve druhé třetině duel otočila, do vedení 2:1 ji poslal po parádní přihrávce od Martina Nečase Andrej Svečnikov. Těsně před druhou sirénou však Bruins znovu udeřili z přesilovky, když Brad Marchand dorážkou zakončil akci, kterou rozjel Krejčí.

Foto: Chris Young, ČTK/AP

Hokejisté Caroliny Hurricanes Dougie Hamilton (19), Martin Nečas (88), Andrej Svečnikov (37) a Vincent Trocheck (16) oslavují vítězný gól proti Bostonu.

Poslední slovo ale měli Hurricanes. Ve třetí části ideálně naservíroval zpoza branky Nečas palebnou pozici pro Dougieho Hamiltona.

I týmu Vegas chyběl podobně jako Bostonu nejlepší kanonýr, Maxe Paciorettyho ale skvěle nahradil v sestavě Tomáš Nosek. Rytíře poslal do vedení 2:0, poté co nejprve zabojoval o puk u mantinelu ve středním pásmu a následně sám akci do rozhozené obrany zakončil parádní trefou.

Bohužel, ani Nosek utkání nedohrál a po druhé třetině z neupřesněných důvodů ze sestavy vypadl.

Chicago ve druhé třetině dvoubrankové manko smazalo. Na 2:2 srovnával v přesilovce rychlým švihem z vrcholu mezikruží Dominik Kubalík, pro něhož to byl v play off už čtvrtý gól a celkově sedmý bod.

Foto: Sergei Belski, Reuters

Hráči Chicaga Blackhawks oslavují gól Dominika Kubalíka (8) proti Vegas.

Vegas vrátil vedení Mark Stone, ale 14 sekund před druhou sirénou opět srovnal Dylan Strome. Duel nakonec dospěl do prodloužení, v němž rozhodl před brankovištěm nikým nekrytý Reilly Smith.

Columbus se dokázal oklepat z porážky z úvodního duelu po 151 minut trvajícím maratonu. Do vedení šla ale Tampa, u úvodní branky si připsal asistenci Ondřej Palát, jehož nepřesnou střelu dorazil Nikita Kučerov.

Blue Jackets ale ještě v první třetině zápas otočili po brankách Ryana Murrayho a Olivera Bjorkstranda. Výhru a vyrovnání série pojistil Columbusu ve třetí části Alexander Wennberg.

Dallas ztratil v souboji s Calgary během 53. až 58. minuty vedení 4:2, ale prodloužení odmítl obránce Jamie Oleksiak. Využil špatného střídaní soupeře a v čase 59:20 rozhodl o výhře 5:4 a vyrovnání série.

Stars prohrávali už po 19 sekundách hry, ale ve 25. minutě vedli i díky dvěma trefám Mira Heiskanena 3:1. Calgary snížilo, jenže brzy nato překonal Corey Perry počtvrté Cama Talbota, který v play off nepustil ani na minutu do branky Davida Ritticha.

1. kolo play off NHL:
Východní konference (Toronto) - 2. zápasy:
Tampa Bay - Columbus 1:3 (1:2, 0:0, 0:1)
Branky: 6. Kučerov (Palát) - 13. R. Murray, 19. Bjorkstrand, 52. Wennberg. Střely na branku: 37:22. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Korpisalo, 2. Dubois, 3. Wennberg (všichni Columbus). Stav série: 1:1.
Boston - Carolina 2:3 (1:0, 1:2, 0:1)
Branky: 16. Krejčí, 40. Marchand (Krejčí) - 36. T. Teräväinen, 37. Svečnikov (Nečas), 49. D. Hamilton (Nečas). Střely na branku: 35:26. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Svečnikov, 2. D. Hamilton (oba Carolina), 3. Marchand (Boston). Stav série: 1:1.
Západní konference (Edmonton) - 2. zápasy:
Vegas - Chicago 4:3 v prodl. (2:0, 1:3, 0:0 - 1:0)
Branky: 11. Stastny, 16. Nosek, 38. Mark Stone, 68. R. Smith - 24. Dach, 33. Kubalík, 40. D. Strome. Střely na branku: 39:25. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. R. Smith, 2. Marchessault (oba Vegas), 3. P. Kane (Chicago). Stav série: 2:0.
Dallas - Calgary 5:4 (2:1, 2:1, 1:2)
Branky: 12. a 25. Heiskanen, 3. Radulov, 36. Perry, 60. Oleksiak - 1. Dubé, 33. Forbort, 53. Rieder, 58. S. Bennett. Střely na branku: 36:26. Hráno bez diváků. Hvězdy zápasu: 1. Heiskanen, 2. Perry, 3. Oleksiak (všichni Dallas). Stav série: 1:1.

Reklama

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NHL

Calgary - San Jose 5:1

Premiérový gól v NHL a navrch bitka. Český útočník zažil v zámoří velký večer
NačítámNačíst další články