Hlavní obsah

Baroš už zase střílí góly. Premiéru v dresu Vigantic proměnil ve své galapředstavení

Vigantice

Zasloužených ovací se dočkal při své premiéře v I.A třídě za rodné Vigantice hvězdný fotbalista Milan Baroš, který po uplynulé sezoně ukončil profesionální kariéru. K výhře nad Juřinkou 8:1 totiž přispěl dvěma góly a na další tři nahrál. Tleskala mu zhruba tisícovka fanoušků. Běžně jich na zápasy tamní Modré hvězdy chodí 200.

Milan Baroš ukázal velký přehled a v klidu překonal brankářeVideo: Petr Marek

 
Článek
Fotogalerie

Přivítání útočníka, který letos v říjnu oslaví 39 let, ale bylo překvapivě komorní. „Nechtěli jsme dělat žádnou show. S Milanem máme vřelý vztah, všichni jsme kamarádi, je pořád s námi a jeho přítomnost tady je pro nás téměř všední. Myslím, že i lidi, co přišli, to tak vnímají a pochopili to," řekl Právu šéf klubu a trenér Pavel Šturala.

Milan Baroš na tréninku ViganticVideo: Petr Marek

Po prvních vlažnějších minutách, kdy spoluhráči Baroše, ač se neustále nabízel, příliš nevyužívali, je borec, co s Liverpoolem vyhrál Ligu mistrů, začal přivádět do varu. Ve 24. minutě chytře rozehrál přímý kop a Marek Macíček svojí druhou trefou dostal domácí do vedení (2:1).

Milan Baroš je hlavním tahákem pro fanouškyVideo: Petr Marek

O pět minut později se již trefil i sám Baroš, když si parádně pohrál s jedním z obránců i gólmanem. Jeho další velké chvíle přišly po přestávce. Nejprve ideální přihrávkou pod sebe vybídl ke skórování Lukáše Křenka a vzápětí mu připravil i druhý gól, když hostující gólman neudržel jeho střelu a Křenek úspěšně dorážel.

Baroš? Nevěděli jsme, kam dřív skočit

Zadáci Juřinky z fotbalisty, který za reprezentaci odehrál 93 zápasů a vstřelil v nich 41 gólů, byli zoufalí. „Nevěděl jsem, kam dříve skočit. Jeho zkušenosti jsou obrovské a bylo to znát. Nedal se vůbec bránit. Přece jen, jsme jen amatéři," přiznal jeden z dvojice stoperů hostujícího celku Radim Kalous. Zápas si však přesto užil. „Výsledek je na prd, ale jinak to bylo parádní. Před tolika lidmi jsem nikdy nehrál," dodal.

Milan Baroš nastupuje na předzápasový trénink ViganticVideo: Petr Marek

„Já jsem si to užíval jen do stavu 2:1. Zážitek to byl na jedné straně fantastický, ale výsledek to kazí. Bohužel, stál proti nám fakt borec. Dokáže si balon neuvěřitelně přikrýt tělem. Když ho dostal, uhrál ho, rozdal, sám vstřelil góly, na další nahrál," uvedl na adresu bronzového medailisty z evropského šampionátu 2004 druhý ze stoperů Norbert Škorňa.

Když Baroš přidal po brejku svůj druhý střelecký zápis, v té chvíli Vigantice vedly už 7:1, lidé hlasitě vyvolávali jeho jméno a totéž se opakovalo o sedm minut později, když z trávníku odcházel. Chválou na něj nešetřil ani domácí kouč.

Milan Baroš v této šanci ještě neuspělVideo: Petr Marek

„Milan byl obrovským přínosem, s čímž jsme samozřejmě počítali. Byl u většiny gólů a já doufám, že ho to s námi bude bavit a bude na zápasy jezdit. Dnešní zápas bychom ale podle mého zvládli i bez něj. Kluci hráli, co umí, zvládli i obrovský tlak, který na ně celý týden byl. Za to jsem moc rád, protože chceme hrát o nejvyšší příčky tabulky a dnes jsme ukázali, že na to máme," prohlásil Šturala.

Reklama

  Jablonec - Zlín dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Jablonec vs. Zlín
Jablonec vs. Zlín
Jablonec
Zlín
  Karviná - Bohemians dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Karviná vs. Bohemians
Karviná vs. Bohemians
Karviná
Bohemians
  Sparta - Ostrava dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Sparta vs. Ostrava
Sparta vs. Ostrava
Sparta
Ostrava
  Teplice - Č. Budějovice dnes 18 : 00
20240420T18 : 00:00+0200
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice vs. Č. Budějovice
Teplice
Č. Budějovice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články