Hlavní obsah

Zjistili jsme, že Bayern byl neporazitelný, prohlásil Toko Ekambi

Lisabon

Fotbalisty Lyonu i trenéra Rudiho Garciu mrzelo, že v úvodu středečního semifinále Ligy mistrů proti Bayernu Mnichov nezužitkovali velké šance. Německý mistr vyhrál 3:0 a postoupil do finále. Podle útočníka Karla Toka Ekambiho Olympique zjistil, že je bavorský celek neporazitelný.

Fotbalisté Bayernu jsou po výhře 3:0 nad Lyonem ve finále Ligy mistrů. Na brankáře Manuela Neuera si nepřišel ani Karl Toko Ekambi.Video: O2 TV Sport

 
Článek

Kapitán francouzského mužstva Memphis Depay nejprve trefil z úniku jen boční síť a v 17. minutě Toko Ekambi nastřelil tyč. O minutu později Serge Gnabry poslal Bayern do vedení, které v 33. minutě navýšil. Tečku za vývojem skóre udělal v závěru Robert Lewandowski.

"Mohli jsme si vést lépe a vstřelit nějaké branky předtím, než se to podařilo jim. Štěstí nebylo na naší straně. Promarnili jsme příležitosti, stáli jsme proti silnému týmu. Zjistili jsme, že byli neporazitelní," uvedl pro RMC Sport sedmadvacetiletý kamerunský útočník Toko Ekambi.

Podle gólmana Anthonyho Lopese se Lyonu zahozené šance vymstily. "Nemáme čeho litovat vzhledem k tomu, jak jsme v úvodní čtvrthodině hráli. Mohli jsme vést 2:0. V takových utkáních na nejvyšší úrovni za neproměněné příležitosti zaplatíte," konstatoval devětadvacetiletý portugalský mistr Evropy z roku 2016.

Foto: Pool, Reuters

Serge Gnabry z Bayernu dává svůj druhý gól v semifinále Ligy mistrů.

Podobná slova zvolil rovněž Garcia, jehož svěřenci ve vyřazovací fázi přešli přes Juventus Turín a Manchester City. "I když můžeme být pyšní na naši jízdu a na to, jak jsme s Bayernem hráli, jsme samozřejmě zklamaní," řekl šestapadesátiletý Francouz.

"Na začátku zápasu jsme neměli štěstí. Měli jsme vést, ale místo toho se to díky Gnabryho individuální genialitě povedlo jim. Máme pocit nespravedlnosti, která nás zbrzdila, přestože jsme se ve druhé půli nevzdali," prohlásil bývalý kouč Lille, AS Řím či Marseille.

Reklama

Související témata: