Hlavní obsah

Sparta - Kladno 3:1Sparta vyhrála skupinu a v pohárovém play off změří síly s Libercem

Aktualizováno

Hokejisté pražské Sparty uzavřeli základní část pohárové soutěže Generali Česká Cup výhrou 3:1 nad Kladnem, premiérovými dvěma góly se na tom podílela nejvýraznější letní posila klubu Roman Horák. Pražané se stali vítězi skupiny A a v play off se utkají s Libercem.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva David Dvořáček ze Sparty a Jiří Ticháček z Kladna.

Článek

Sparta se tak ve čtvrtfinále utká s Libercem, poslední dvojici pro play off tvoří Plzeň a Litvínov. Již ve čtvrtek se rozhodlo o tom, že o postup do semifinále budou bojovat Třinec s Hradcem Králové a Pardubice se Zlínem. Vyřazovací část začíná v pondělí.

Sparta o své výhře rozhodla již v první třetině, ve které měla výraznou převahu a vypracovala si dvoubrankový náskok. Ve 4. minutě otevřel skóre Dvořáček, následně přidal svůj první gól v dresu Pražanů Horák. Dvakrát navíc pomohla kladenskému brankáři Košarišťanovi tyč.

Foto: Michaela Říhová, ČTK

Zleva brankář Kladna Andrej Košarištan a Josef Slavíček ze Sparty.

Ve druhé části úroveň hry klesla, prvoligoví Rytíři měli i šance, místo snížení ale opět inkasovali. I díky další asistenci Kvapila, jenž nastoupil v přípravě poprvé, se opět prosadil Horák. V 54. minutě sice snížil v oslabení Melka, ale Sparta i s osmi juniory v sestavě zápas úspěšně dovedla do vítězného konce.

Formát play off je podobný jako v Lize mistrů, do semifinále postoupí mužstvo s lepším skóre. Pokud bude po dvou zápasech nerozhodné, bude následovat desetiminutové prodloužení a poté případně nájezdy.

Hokejový Generali Česká Cup - skupina A:
Sparta - Kladno 3:1 (2:0, 1:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 4. Dvořáček (Pšenička, Dvořák), 8. Horák (Kvapil), 34. Horák (Kvapil, Forman) - 54. Melka (Hlava). Rozhodčí: Lacina, Pilný - Ganger, Klouček. Vyloučení: 7:10. Využití: 1:0. V oslabení: 1:0. Diváci: 1511.
Konečná tabulka skupiny A:
1.Sparta6401123:1313
2.Plzeň6310220:1811
3.České Budějovice6300326:249
4.Kladno6100514:283
Program čtvrtfinále
Pondělí 24. srpna – 1. zápasy:
Plzeň - Litvínov
Zlín – Pardubice
Hradec Králové – Třinec
Liberec - Sparta
Středa 26. srpna – 2. zápasy:
Litvínov - Plzeň
Třinec – Hradec Králové
Sparta - Liberec
Čtvrtek 27. srpna:
Pardubice – Zlín
Další program play off Generali Česká Cupu
Semifinále
Úterý 1. září – 1. zápasy:
Semifinále
Úterý 8. září – 2. zápasy:
Finále
Úterý 15. září – 1. zápas:
Finále
Úterý 22. září – 2. zápas:

Reklama

Související témata: