Hlavní obsah

Olomouc - Liberec 1:0Trenéři jsou nakažení? Minář i tak dovedl Hanáky k výhře

MinutaMin. Tým Hráč Akce
16. Pablo 1 : 0
Záznam online reportáže

Olomouc

Fotbalisté Olomouce vstoupili do nové prvoligové sezony těsnou výhrou 1:0 nad Libercem. Hanáci bez hlavního trenéra Radoslava Látala rozhodli utkání úvodního kola v 16. minutě, kdy zaznamenal svou druhou branku v české nejvyšší soutěži Španěl Pablo González. Hosté mohli v 65. minutě srovnat, ale Kamso Mara neproměnil penaltu. Olomouc v lize vyhrála nad Libercem počtvrté za sebou.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva David Houska z Olomouce a Jan Matoušek z Liberce.

Článek

V týmu Olomouce se před startem sezony objevily tři případy covidu-19 - nakažení jsou jeden hráč a dva členové realizačního týmu. Kontrolní testy další nemocné neodhalily a Sigma tak mohla nastoupit. Jména nakažených se neuvádějí, zřejmě ale jde o hlavního trenéra Hanáků Látala a jeho asistenta Nečka, které zastoupil sportovní manažer Minář.

Olomouc začala aktivněji a v 16. minutě otevřela po rohu skóre. Letní navrátilec a nový kapitán Hanáků Hubník si naskočil na centr, posunul míč k brance a González ho zblízka rovněž hlavou doklepl do sítě.

V 25. minutě na opačné straně z úhlu ostře vypálil mimo Koscelník. Za domácí před brankou těsně promáchl Breite a nedokázal tak skórovat proti svému bývalému klubu.

V 36. minutě mohl srovnat hostující Mikula, který ale z voleje těsně minul. V závěru první půle mohl být domácí Nešpor rád, že mu sudí Julínek udělil i po konzultaci s videorozhodčím jen žlutou kartu za to, že se ohnal po Hromadovi.

V 65. minutě měli Severočeši velkou šanci srovnat. Po Hubníkově faulu ve vápně odpískal Julínek penaltu, kterou ale Mara zahrál ledabyle a brankář Mandous udržel domácím vedení.

Výraznější možnost už do konce žádný z týmů neměl a Olomouc tak Liberci částečně oplatila červnové vyřazení v semifinále domácího poháru. V lize porazila Slovan potřetí za sebou výsledkem 1:0.

Fotbalová liga - 1. kolo:
Sigma Olomouc - Slovan Liberec 1:0 (1:0)
Branka: 16. González. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Myška - Cieslar (video). ŽK: Hubník, Nešpor, Breite - Pešek, Mosquera, Rondič, Tijani. Diváci: 2216 (limit 5102 osob na stadionu).
Olomouc: Mandous - Hála, Hubník, Jemelka, Zmrzlý - Greššák - Zahradníček (88. Vepřek), Houska, Breite, González (77. Falta) - Nešpor (69. Zifčák). Trenér: Minář.
Liberec: Nguyen - Koscelník, Kačaraba, Tijani, Mikula - Pešek (87. Fukala), Barac (56. Rondič), Hromada, Mara, Mosquera (81. Šulc) - Matoušek (56. Rabušic). Trenér: Hoftych.

Reklama