Hlavní obsah

Příbram - Teplice 1:3Výhru Severočechů pojistil nováček Heidenreich

MinutaMin. Tým Hráč Akce
14. Nazarov 0 : 1
66. Heidenreich 0 : 2
73. Řezníček 0 : 3
79. Rezek 1 : 3
Záznam online reportáže

Příbram

Fotbalisté Příbrami měli v minulém ligovém ročníku nejhorší obranu. A v premiéře nové sezony vyrazili smutné statistice vstříc. Od Teplice dostali doma tři góly, teplický odchovanec, nyní domácí kapitán Rezek už jen kosmeticky upravil výsledek.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Zleva Patrik Žitný, Jan Knapík a Matyáš Kozák z Teplic se radují z gólu.

Článek

Na hrotu domácího útoku se objevil zkušený Rezek a za ním „ztracený příbramský syn" Pilík. Hosté si od úvodního hvizdu vynutili převahu a dobývali příbramskou branku. Pilíkův střílený centr Melichar krotil nadvakrát, Trubačovku tutovku stihla obrana odvrátit, ale po čtvrt hodině a rohovém kopu vrátil míč před malé vápno Heidenreich a Nazarov, jehož Kleščík sledoval z „doporučené" vzdálenosti 1,5 metru, dělovkou z pěti metrů rozvlnil síť za Melicharovými zády.

Příbram, která do té doby teplickou branku neviděla zblízka, se probudila. Obrana hostí, dobře organizovaná dvacetiletým Heidenreichem, hostujícím z Bergama, odolávala bez větších potíží. Když už se dostal ke střele nováček v domácím týmu Vais, Nazarov jeho ránu zblokoval na roh. Největší příležitost měli domácí po půl hodině hry a standardce, ale Kleščík Grigarem vyražený míč z metru do sítě nedostal. O chvíli později se řítil do šestnáctky Antwi, ale po kontaktu s křižujícím Kučerou upadl sám. Víc už toho domácí v první půli neudělali.

Zkázu završil Řezníček

Za vytrvalého deště vstoupila Příbram do druhé půle přece jenom svižněji. Pár minut pak hrála o deseti, když musel Kingue mimo hřiště počkat na výměnu roztrženého dresu. Teplice brzy vyrovnali hru, ale jediné, na co se zmohly, byla rána Žitného vedle branky. A tak byl i nadále k vidění průměrný fotbal, odehrávající se převážně mezi šestnáctkami. Po necelé hodině hry přišlo konečně vzrušení. Pilík z trestného kopu trefil jen zeď, ale Vais napálil odražený míč nízko nad trávníkem a Grigar se musel pořádně protáhnout, aby ho vyrazil.

Slovo si znovu vzaly Teplice, Žitného střelu ještě Melichar vyrazil na roh, ale po jeho rozehrání Heidenreich přeskočil Kingueho a hlavou pojistil teplické vedení. O chvíli později utekli Jakubové Mareš s Řezníčkem a posledně jmenovaný příbramský odchovanec přízemní střelou do odkryté branky dovršil zkázu Středočechů. Příbram už jen korigovala, když se po trestném kopu Nového trefil Rezek. Míč napálil do trávníku, a ten velkým obloukem zapadl pod břevno. Tlak domácích přišel pozdě, hosté už si vítězství pohlídali. Vávra v nastavení v dobré pozici trefil jen Grigara.

Fotbalová liga - 1. kolo:
1. FK Příbram - FK Teplice 1:3 (0:1)
Branky: 79. Rezek - 15. Nazarov, 66. Heidenreich, 73. Řezníček. Rozhodčí: Berka - Kubr, Vaňkát. ŽK: Petrák, Kingue, Rezek, Nový - Nazarov, Řezníček. Diváci: omezený počet (limit 5102 osob na stadionu).
Příbram: Melichar - Nový, Kingue, Kleščík, Cmiljanovič (67. Svoboda) - Antwi (58. Soldát), Hájek (58. Vávra), Pilík, Petrák (74. Tregler), Vais (67. Boakye) - Rezek. Trenér: Čuhel.
Tepice: Grigar - Nazarov, Heidenreich, Mareček - Černý, Kučera, Trubač (90+2. Radosta), Žitný, Moulis (88. Vondrášek) - Řezníček, Mareš (83. Hyčka). Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: