Hlavní obsah

Zlín - Slovácko 1:2Ševci derby nezvládli, rozhodla penalta

MinutaMin. Tým Hráč Akce
47. Poznar (penalta) 1 : 0
63. Navrátil 1 : 1
77. Daníček (penalta) 1 : 2
Záznam online reportáže

Zlín

Fotbalisté Slovácka v úvodním kole nové prvoligové sezony po obratu zvítězili ve Zlíně 2:1. Domácí na začátku druhé půle poslal do vedení proměněnou penaltou Tomáš Poznar, ale Jan Navrátil srovnal a kapitán Vlastimil Daníček z pokutového kopu výsledek otočil. Slovácko vyhrálo třetí z posledních čtyř vzájemných ligových zápasů.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Zleva Marek Havlík ze Slovácka a Petr Jiráček ze Zlína.

Článek

Úvodní poločas přinesl velmi opatrný fotbal bez jakékoliv vyložené šance. Až po půl hodině hry se do první zajímavější příležitosti dostal hostující útočník Cicilia. Jedna z letních posil Slovácka však slabě zakončila. V závěru první půle unikl domácí obraně Navrátil, zadák Buchta ale jeho střelu obětavým pádem srazil na roh. Ševci v úvodním dějství brankáře Nemravu neohrozili.

Jenže hned po změně stran nastřelil Poznar v šestnáctce Kadlecovu ruku a rozhodčí Královec okamžitě nařídil penaltu. K ní se postavil Poznar a bez zaváhání poslal Zlín do vedení.

Velká příležitost ke srovnání se naskytla Petrželovi, který šel sám na branku, obehrál si Dostála, ale zamířil pouze do tyče.

Promarněná šance nemrzela tým z Uherského Hradiště dlouho. V 63. minutě si na Sadílkův centr do vápna naskočil Navrátil a srovnal. Poté se několik minut nehrálo, jelikož u sektoru hostů, kde však nebyli žádní fanoušci, někdo zapálil oheň.

V 75. minutě se opět po Sadílkově přihrávce dostal do šance Navrátil, který zamířil těsně vedle. V době střely ho však zlínský kapitán Jiráček fauloval. Královec původně penaltu neodpískal, ale po konzultaci s videorozhodčím verdikt změnil. Dostál sice vystihl směr Daníčkova zakončení, nezabránil však míči v cestě do sítě.

Vyrovnat mohl Čanturišvili, ale trefil se mimo tři tyče. Na druhé straně Havlík z hranice vápna vypálil nad. Domácí si poté vytvořili několik šancí, jenže Fantiš, Poznar ani Martínez neuspěli.

V součtu s minulou sezonou vyhrálo Slovácko venku v lize po pěti utkáních.

Fotbalová liga - 1. kolo:
Fastav Zlín - 1. FC Slovácko 1:2 (0:0)
Branky: 47. Poznar z pen. - 63. Navrátil, 77. Daníček z pen. Rozhodčí: Královec - Nádvorník, Mokrusch - Houdek (video). ŽK: Cedidla, Hlinka, Jiráček - Divíšek, Daníček, Nemrava. Diváci: omezený počet (limit 5102 osob na stadionu).
Zlín: Dostál - Cedidla (81. Fantiš), Buchta, Simerský, Jiráček - Matejov (66. Dramé), Conde, Hlinka (81. Martínez), Čanturišvili - Janetzký (74. Procházka), Poznar. Trenér: Páník.
Slovácko: Nemrava - Reinberk, Hofmann, Kadlec, Divíšek - Havlík, Daníček - Petržela (72. Kalabiška), Sadílek (90. Kohút), Navrátil (90.+3 Šimko) - Cicilia (90.+3 Kliment). Trenér: Svědík.

Reklama