Hlavní obsah

Budějovice - Slavia 0:6Bleskový úder a Teclův hattrick. Mistr rozpoutal na Střeleckém ostrově hotový uragán!

MinutaMin. Tým Hráč Akce
1. Tecl 0 : 1
5. Bořil 0 : 2
26. Tecl 0 : 3
58. Masopust 0 : 4
64. Tecl 0 : 5
86. Holeš 0 : 6
Záznam online reportáže

České Budějovice

Pražská Slavia vlétla do nového ligového ročníku grandiózním způsobem! Bleskovým úderem z 45. sekundy rozjela na Střeleckém ostrově kanonádu, která rozmetala bodové plány českobudějovických fotbalistů na padrť. Obhájce titulu zvítězil na jihu Čech hladce a zaslouženě 6:0, když se hattrickem blýskl Stanislav Tecl.

Foto: ČTK

Gól! Slávisté Nicolae Stanciu a Stanislav Tecl se radují...

Článek

Budějovice prožily start do utkání jako z hororu. Ševčík z vlastní poloviny poslal parádní balon za obranu Teclovi, který utekl stoperu Králikovi a po zemi k tyči hravě rozvlnil síť. V 5. minutě prodloužil Provod po rohovém kopu míč na volného Bořila, jenž bez potíží zvýšil a domácí fandové byli jako opaření. A když za dalších dvacet minut pálil po brejku do černého znovu Tecl, řešil se už jen rébus konečného skóre.

Ve stoperské dvojici se Zimou nastoupil Hovorka, jenž vyběhl na prvoligový trávník poprvé od 27. října. Comeback se mu povedl, Slavia neinkasovala, i když šance Horejšovi svěřenci měli. Šulc sklepl balon pro Jánošíka, jenže premiérový gól mu překazil Kolář, ktrý vzápětí vytěsnil i ránu Skovajsi. Právě nová posila Budějovic musela kvůli zranění předčasně střídat, ale tím pro domácí pohromy neskončily.

Po změně stran pokračovali Pražané v nadšeném výkonu. Byli rychlejší, dobře kombinovali a před zraky 1450 diváků přidali další branky. Nejprve Stanciu vysunul Tecla, Drobný ho sice vychytal, jenže odražený míč nasměroval do odkryté brány Masopust. Pátý hřebíček do rakve pak zasadil soupeři hlavou Tecl, jenž tedy hned na úvod sezony zaznamenal hattrick.

Deset minut před koncem mohla Slavia náskok ještě zvýraznit, když hlavní arbitr Zelinka nařídil za údajnou ruku Kladrubského pokutový kop, který však těsně před jeho exekucí po konzultaci s VAR odvolal. Přesto červenobílí nakonec půltucet slavili, když se z dorážky Olayinkovy rány trefil Holeš.

Sešívaní tak zvládli svůj první úkol v sezoně na podtrženou jedničku.

Fotbalová liga - 1. kolo:
Dynamo České Budějovice - Slavia Praha 0:6 (0:3)
Branky: 1., 26. a 64. Tecl, 5. Bořil, 58. Masopust, 86. Holeš. Rozhodčí: Zelinka - Paták, Hájek - Marek (video). ŽK: Šulc - Tecl, Masopust. Diváci: 1450 (limit 5102 osob na stadionu).
Budějovice: Drobný - Čolič, Králik, Havel, Skovajsa (30. Kladrubský) - Jánošík (46. Brander), Čavoš (70. Valenta), Šulc, Javorek, Mršič (46. Mészáros) - Matějka (70. Bassey). Trenér: Horejš.
Slavia: Kolář - Coufal, Hovorka, Zima (77. Kúdela), Bořil - Masopust (77. Musa), Stanciu (77. Holeš), Traoré, Ševčík (82. Lingr), Provod (77. Olayinka) - Tecl. Trenér: Trpišovský.

Reklama