Hlavní obsah

Jablonec - Pardubice 1:0Nováček potrápil favorita, bitvu rozhodl střídající Hrubý

MinutaMin. Tým Hráč Akce
61. Hrubý 1 : 0
Záznam online reportáže

Na historicky první bod i vstřelený gól v samostatné české lize si fotbalisté Pardubic musí počkat. S Jabloncem si ligový nováček nevedl špatně, nakonec však padl těsně 0:1. Na hřišti v minulé sezoně čtvrtého celku drželi Východočeši hodinu bezbrankový stav. Vítězný gól vstřelil v 61. minutě střídající Robert Hrubý.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Zleva Jakub Podaný, autor prvního gólu Robert Hrubý a Miloš Kratochvíl z Jablonce se radují.

Článek

V prvním poločase Pardubičtí výborně bránili a favorita utkání do větších šancí nepouštěli. Jablonečtí byli nejnebezpečnější po dlouhých pasech za obranu. Nejprve v 6. minutě našel Zelený Ladru. Ten si míč nezpracoval a gólman Boháč míč lapil. Podruhé se dostal k míči po odkopu Kubisty Schranz, jenže nadějnou situaci ze 35. minuty nevyřešil dobře.

Největší šanci první půle tak měly Pardubice. Dvě minuty před poločasem se šikovnou kličkou zbavil obránců Tischler, ocitl se sám před Vlastimilem Hrubým, jehož chtěl překonat střelou levou nohou na bližší tyč, mířil vedle. Pardubice se mezi elitou uvedly i gestem fair play, když po půlhodině hry Surzyn opravil verdikt rozhodčího, který neviděl, že míč šel do autu od něj a situaci otočil.

Druhý poločas začal nováček soutěže aktivně a gólmana Hrubého ohrozil několika střelami z dálky, v 56. minutě chyběl Černému po centru zprava před Hrubým jen kousek, aby míč usměrnil z do branky.

Kouč Petr Rada poslal na hřiště do druhého poločasu místo Ladry Roberta Hrubého a ten v 58. minutě po centru Holíka hlavičkoval v dobré pozici jen do Boháče. Oba jablonečtí hráči si spolupráci o tři minuty zopakovali a byl z toho rozhodující gól. Podruhé už Hrubý hlavou zamířil přesně k tyči a Boháč se po míči natahoval marně.

Trenér hostů Jaroslav Novotný zareagoval dvojím dvojnásobným střídáním a Pardubice se snažily o vyrovnání, naopak tým Petra Rady hrozil rychlými brejky, často ho však brzdily nepřesnosti. Velkou šanci měl v 87. minutě Zelený, jeho střelu však před brankovou čárou odkopl obránce Prosek. Gól už nepadl a Pardubice odstartovaly novou éru těsnou prohrou.

Fotbalová liga - 1. kolo:
FK Jablonec - FK Pardubice 1:0 (0:0)
Branka: 61. R. Hrubý. Rozhodčí: Ardeleanu - Moláček, Hrabovský. ŽK: Podaný - Tischler. Diváci: omezený počet (limit 5102 osob na stadionu).
Jablonec: V. Hrubý - Holík, Martinec, Kubista, Podaný - Hübschman, Považanec (88. Krob) - Ladra (46. R. Hrubý), Kratochvíl, Zelený - Schranz (90. Čvančara). Trenér: Rada.
Pardubice: Boháč - Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka - Jeřábek (77. Huf) - Tischler, Solil, Cadu (74. Pfeifer), Surzyn (77. I Sang-hjok) - Černý (74. Petráň). Trenér: Novotný.

Reklama