Hlavní obsah

Do kalendáře F1 se vrací Turecko, sezona bude mít 17 závodů

Velká cena Číny formule 1 se letos kvůli pandemii koronaviru neuskuteční. Vedení seriálu dnes oznámilo, že do kalendáře se naopak poprvé od roku 2011 vrátí Turecko a v Bahrajnu se pojedou dva závody. Mistrovství světa bude mít celkem 17 dílů.

Foto: Emilio Morenatti, ČTK/AP

Velká cena Číny se letos nepojede (ilustrační foto)

Článek

Grand Prix Turecka se pojede v závěru sezony. Na okruhu v Istanbulu se bude závodit 15. listopadu, poté budou následovat koncem listopadu a začátkem prosince dva závody v Bahrajnu a sezona vyvrcholí 13. prosince v Abú Zabí.

Představitelé formule 1 dnes oznámili, že na některé závody bude moci omezený počet diváků a hostů. Například organizátoři Velké ceny Ruska už na zářijový závod v Soči prodávají vstupenky.

Sezona F1 začala po několikaměsíčním odkladu způsobeném šířením covidu-19 v červenci v Rakousku a všech dosavadních šest Grand Prix se konalo s vyloučením veřejnosti.

Až do dneška bylo pro letošek potvrzených 13 závodů, všechny v Evropě. Původní kalendář mistrovství světa před vypuknutím pandemie počítal s rekordními 22 závody, zrušeny byly Velké ceny v Austrálii, Vietnamu, Nizozemsku, Monaku, Ázerbájdžánu, Kanadě, Francii, Singapuru, Japonsku, USA, Mexiku, Brazílii a nyní i v Číně.

Okruh Sáchir v Bahrajnu bude třetí tratí, na níž se pojedou v mimořádné sezoně dva závody za sebou. Dvě Velké ceny ve dvou týdnech hostil už rakouský Red Bull Ring a britský Silverstone.

Reklama

Související témata: