Hlavní obsah

Pardubice - Zlín 5:2Pardubice zvládly drama, jsou v semifinále

Praha
Aktualizováno

Semifinálová sestava je kompletní. Hokejisté Pardubic v Poháru Generali České pojišťovny vyhráli 5:2 nad Zlínem, vymazali tak porážku 2:4 z prvního duelu a jsou mezi posledními čtyřmi týmy. V zářijovém semifinále opět na dva zápasy se Pardubice střetnou s Libercem, druhou dvojici tvoří Třinec a Plzeň.

Foto: David Taneček, ČTK

Zleva Jakub Nakládal, Robert Kousal a Radoslav Tybor z Pardubic oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Po bezbrankové první třetině se Pardubice rozstřílely v druhé části, v níž mezi 27. a 39. minutou po trefách Jana Mandáta, nejlepšího pohárového střelce Radoslava Tybora a Roberta Kousala odskočily hostům na rozdíl tří gólů.

Zlín se vrátil do hry po 65 sekundách třetí třetiny, kdy se k odraženému puku dostal Štěpán Fryšara a snížil na 1:3. Postupový tříbrankový náskok vrátil Pardubicím ve 48. minutě gólem z mezikruží obránce Rhett Holland, ale už minutu nato si Jakub Nakládal srazil rukavicí puk do vlastní branky a skóre bylo stejné jako na konci úvodního duelu - 4:2. O postupu Dynama rozhodla 57. minuta, v níž další Hollandovu ránu tečoval Mandát za záda Libora Kašíka.

"Hned zkraje třetí třetiny jsme dostali gól na 3:1 po odrazu puku od kamery, to znamená, že měla být přerušená hra. Nerad bych ale o tom gólu nególu polemizoval. Nicméně ten zápas to dostalo do úplně jiného tempa, byla to přetahovaná. Závěr jsme uhájili, poslední tři minuty byly pro diváky jak tady, tak doma u obrazovek, velmi napínavé," uvedl pardubický asistent Michal Mikeska.

"Myslím, že až do konce bylo o co hrát a že jsme čestně vypadli z této soutěže," řekl zlínský trenér Robert Svoboda.

První semifinálové zápasy se budou hrát v úterý 1. září v Liberci a Plzni, odvety v Pardubicích a Třinci o týden později.

Hokejový Generali Česká Cup, odveta čtvrtfinále:
HC Dynamo Pardubice - PSG Berani Zlín 5:2 (0:0, 3:0, 2:2)
Branky a nahrávky: 27. Mandát (Svačina, J. Kolář), 37. Tybor (Claireaux), 39. R. Kousal (Blümel), 48. Holland (Svačina), 57. Mandát (Holland) - 42. Fryšara, 49. Dufek. Rozhodčí: Hodek, Micka - Lhotský, Svoboda. Vyloučení: 7:5. Využití: 1:1. Diváci: 1505. Výsledek prvního zápasu: 2:4, postoupily Pardubice
Další program:
Úterý 1. září - 1. zápasy semifinále:
Bílí Tygři Liberec - HC Dynamo Pardubice,
HC Škoda Plzeň - HC Oceláři Třinec.
Úterý 8. září - 2. zápas semifinále:
HC Dynamo Pardubice - Bílí Tygři Liberec,
Středa 9. září - 2. zápas semifinále:
HC Oceláři Třinec - HC Škoda Plzeň.
Termíny finále: 15. a 22. září.

Reklama

  Třinec - Pardubice zítra 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice