Hlavní obsah

Bál jsem se o život. Zatčení? Myslel jsem, že je to únos, vysvětluje nejdražší obránce světa

Kapitán fotbalistů Manchesteru United Harry Maguire se ohradil proti chování policie při jeho zadržení na řeckém ostrově Mykonos. Sedmadvacetiletý obránce v rozhovoru pro BBC prohlásil, že při zatčení se bál o život a myslel si, že se ho někdo snaží unést.

Foto: Michael Varaklas, ČTK/AP

Anglický fotbalista Harry Maguire opouští soudní budovu v Řecku.

Článek

Maguire byl zadržen minulý týden poté, co se dostal do konfliktu s jinými turisty. Poté podle obvinění nejprve slovně a nakonec i fyzicky napadl také zasahující policisty. Od soudu následně za ublížení na zdraví, pokus o uplácení, napadení veřejného činitele a urážky dostal podmíněný trest vězení na 21 měsíců a 10 dnů.

Nejdražší obránce světa se ale proti trestu odvolal a zpochybnil práci policie. Maguire podle vlastních slov napadl dva muže, kteří v baru údajně zdrogovali a napadli jeho mladší sestru. Cestou od nemocnice byl anglický reprezentant zadržen, když vůz zastavili policisté v civilu a aniž by se identifikovali, hrubě ho vytáhli z minibusu.

"Začali nás bít, mě mlátili do nohou a říkali, že moje kariéra končí a že už si fotbal nikdy nezahraju. V tu chvíli jsem si říkal: Tohle přece nemůže být policie. Nevím, kdo to byl, a tak jsem se snažil utéct," přidal Maguire a současně odmítl obvinění z uplácení.

"Mám naprostou důvěru v řecké právo. Pokračování soudu nám dá šanci se připravit, posbírat důkazy a přivést svědky. Jsem přesvědčený, že pravda vyjde najevo," prohlásil bývalý obránce Sheffieldu, Hullu nebo Leicesteru, ze kterého loni přestoupil za 80 milionů liber do Manchesteru United.

Reklama

Související témata: