Hlavní obsah

Slovácko - Jablonec 1:1Cicilia poprvé skóroval, Slovácko se však noční můry nezbavilo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
48. Cicilia 1 : 0
79. Chramosta 1 : 1
Záznam online reportáže

Uherské Hradiště

Fotbalisté Slovácka remizovali v druhém ligovém kole 1:1 s Jabloncem a v součtu s pohárem neporazili svého soupeře už 14 utkání. Domácí poslala do vedení ve 48. minutě premiérovým gólem v české nejvyšší soutěži letní posila Rigino Cicilia, v 79. minutě ale srovnal z přímého kopu střídající Jan Chramosta. Vzájemný duel na Slovácku skončil remízou už pošesté za sebou. Oba týmy mají po dvou duelech na kontě čtyři body.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Zleva Rigino Cicilia ze Slovácka, Jakub Martinec z Jablonce a brankář Jablonce Vlastimil Hrubý.

Článek
Fotogalerie

Po opatrném začátku poprvé zahrozilo v osmé minutě Slovácko, Petrželovi sebral jasnou gólovou šanci na poslední chvíli přesným i čistým skluzem Považanec. Domácí nadějná situace povzbudila a Severočeši se takřka celý první poločas především bránili.

V 25. minutě zahrozil na druhé straně z ojedinělé akce Kratochvíl, proti jeho nepřesné střele z hranice vápna ale brankář Nemrava zasahovat nemusel. Největší šanci úvodního dějství tak měl domácí Hofmann, jenž po Sadílkově centru z rohového kopu orazítkoval v 31. minutě hlavičkou tyč.

I po pauze vstoupili na trávník aktivněji domácí a brzy se dočkali odměny. V 48. minutě si navedl míč do pokutového území Petržela, jehož pokus z úhlu ještě gólman Hrubý vyrazil, na následnou Ciciliovu dorážku hlavou do prázdné brány už ale dosáhnout nemohl. Jablonec inkasoval poprvé v novém ligovém ročníku.

Komplikace pro domácí nastala v 62. minutě, kdy se zranil kapitán Daníček. Na hřišti ho nahradila staronová posila Hellebrand, jenž přišel v průběhu týdne na hostování ze Slavie. Jablonec směrem dopředu ožil, i tak se ale dlouho nemohl dostat do vážnější šance.

Až v 79. minutě si postavil míč k přímému kopu střídající Chramosta a po šesti minutách na hřišti srovnal výstavní ránou z 20 metrů na 1:1. Devětadvacetiletý útočník skóroval v lize poprvé od zápasu se Spartou z loňského listopadu. V nastavení mohl ještě zvrátit skóre ve prospěch Slovácka Hellebrand, jeho technický pokus ale vytáhl Hrubý mimo tři tyče.

2. kolo první fotbalové ligy:
1. FC Slovácko - FK Jablonec 1:1 (0:0)
Branky: 48. Cicilia - 79. Chramosta. Rozhodčí: Pechanec - Horák, Pečenka - Marek (video). ŽK: Cicilia, Reinberk, Daníček, Havlík, Kohút - Hrubý, Holík, Kratochvíl. Diváci: 2000 (limit 5102 osob na stadionu).
Slovácko: Nemrava - Reinberk, Kadlec, Hofmann, Divíšek (56. Kalabiška) - Petržela (81. Kohút), Sadílek (81. Kliment), Daníček (63. Hellebrand), Havlík, Navrátil - Cicilia. Trenér: Svědík.
Jablonec: V. Hrubý - Holík (74. Jovovič), Martinec, Kubista, Podaný (73. Chramosta) - Hübschman, Považanec - Kratochvíl, R. Hrubý (65. Ladra), Zelený - Schranz (83. Jeřábek). Trenér: Rada.

Reklama

Související témata: