Hlavní obsah

Liberec - Plzeň 4:1Plzeňský Alk(zmaar) číslo 2! Liberec nasázel chybujícímu soupeři čtyři góly a po 13 letech slaví

MinutaMin. Tým Hráč Akce
4. Mosquera 1 : 0
11. Hilál 2 : 0
14. Hromada 3 : 0
34. Čermák 3 : 1
55. Mosquera 4 : 1
Záznam online reportáže

Liberec

Třináct let dlouhé domácí trápení s Plzní utnul Liberec impozantním způsobem! Slovan díky famóznímu začátku zdolal Viktoriány ve 2. ligovém kole 4:1 a připsal si první body v sezoně. Během čtvrt hodiny Slovan nasázel Západočechům tři góly, hosté během první půle stačili jen snížit díky přísné penaltě. Čtvrtý zásah přidali Severočeši po pauze.

Foto: Vít Černý, ČTK

Jhon Mosquera z Liberce se raduje ze vstřelené branky.

Článek
Fotogalerie

Modrobílí vlétli do utkání parádně, když už ve 14. minutě vedli 3:0! Hosté ve středu hráli těžký zápas na hřišti Alkmaaru o Ligu mistrů, kde přišli až v nastaveném čase o výhru. A jako by je pohárové vyřazení těžce poznamenalo. Chronologie plzeňského zmaru?

4. minuta: Aktivní Hilál Júsuf sebral míč Brabcovi, nahrál Peškovi, který nádherným pasem našel Mosqueru a ten sám před Hruškou gólmana přeloboval - 1:0!

11. minuta: Hilál Júsuf převzal před šestnáctkou přihrávku od Mary, odpoutal se od Hejdy a zpoza vápna zamířil přesně k tyči - 2:0!

14. minuta: Beran vrátivší se v týdnu do Liberce na hostování ze Slavie krásně vysunul ex-plzeňského Hromadu a ten z úhlu dokázal Hrušku překonat potřetí - 3:0!

V tu chvíli byli hosté na ručník. Tři góly během úvodních 14 minut inkasovala Plzeň v ligovém utkání naposledy téměř před půlstoletím, když v sezoně 1973/74 padla na hřišti Interu Bratislava 1:6.

Tým Adriána Guľy ještě do poločasu snížil na 1:3 z pokutového kopu. Ten sudí Pavel Franěk nařídil po konzultaci s VAR po půlhodině hry, když Mosquera nechtěně zasáhl rukou do hlavy Kalvacha. Diskutabilní desítku jistě proměnil Čermák.

Do třígólového vedení se domácí dostali opět deset minut po přestávce, když se po další chybě Brabce ve vápně dostal k míči Mosquera a pohotově vstřelil svůj druhý gól.

„Dejte jim bůra," buráceli fanoušci. Tým Pavla Hoftycha si vypracoval dostatek šancí z nebezpečných brejkových situací, aby jim přání splnil. V 67. minutě mohl skórovat střídající Rabušic, ale sám před Hruškou mířil vedle. Korigovat mohli i hosté Kopicem a Kovaříkem, Nguyen však byl dvakrát na svém místě. V nastaveném čase běžel na branku sám Mara, ale tísněn obránci přestřelil. Modrobílí porazili Viktoriány U Nisy poprvé od roku 2007.

Reklama

Související témata:
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články