Hlavní obsah

Olomouc - Bohemians 1905 3:0Propadák Bohemians! Z Hané odjíždějí s nadílkou

MinutaMin. Tým Hráč Akce
42. Houska 1 : 0
85. Houska (penalta) 2 : 0
90. Chytil 3 : 0
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Fotbalisté Bohemians dostali v pátek v nejvyšší soutěži pořádně nařezáno. V předehrávce 3. kola podlehli Sigmě Olomouc 0:3, přišli tak o neporazitelnost a inkasovali první góly v ligové sezoně. Olomouc je doma stoprocentní, dvě branky vítězů vstřelil záložník David Houska.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Mojmír Chytil se raduje se spoluhráči z třetího gólu Olomouce v utkání Bohemians.

Článek
Fotogalerie

Na olomouckou lavičku se vrátili hlavní trenér Radoslav Látal s asistentem Nečkem, kteří v úvodních dvou kolech chyběli podle všeho kvůli koronavirové nákaze. Po zmírnění opatření proti šíření covidu-19 mohla být při dodržení povinnosti rozdělit hlediště na sektory po maximálně 1000 osobách poprvé na prvoligovém utkání zaplněna více než polovina stadionu. Na zápas dorazilo 2337 diváků.

Úvod příliš šancí nenabídl a jako první zahrozili hosté. Domácí González ztratil na polovině hřiště míč, Vaníček jej potáhl po pravém křídle a centrem ve vápně našel Hronka, který zakončil jen těsně vedle. Olomouc poprvé zahrozila ve 28. minutě, kdy Houskovu střelu k tyči pokryl Le Giang.

O tři minuty později se k hlavičce uvnitř vápna dostal González, branku ale přestřelil. Ve 42. minutě už domácí vedli. Houska si na hranici vápna narazil s Nešporem a technickou střelou k tyči překonal Le Gianga. Bohemians poprvé v ligové sezoně inkasovali, bez obdrženého gólu tak zůstává už jen mistrovská Slavia.

Olomouc byla aktivnější také na začátku druhého poločasu. V 54. minutě napřáhl z 20 metrů aktivní Houska a orazítkoval levou tyč. Odražený míč si našel znovu, ale už byl v těžké pozici a odkrytou branku přestřelil.

V 70. minutě se po delší době dostali k zakončení také Bohemians. Bartkova tečovaná střela však čerstvého reprezentanta mezi tyčemi Mandouse ale příliš neohrozila.

V 83. minutě Hanáci zvýšili. Hůlka ve vápně fauloval střídajícího Zifčáka a s nařízenou penaltou si bezpečně střelou k pravé tyči poradil Houska. Podruhé v ligové kariéře dal dva góly v jednom utkání.

Hanáci dohrávali zápas ve velké pohodě a v první minutě nastavení skóroval ještě potřetí. Po brejku se prosadil Chytil, který z bezprostřední blízkosti dorazil do sítě zakončení unikajícího Falty.

Fotbalová Fortuna liga - předehrávka 3. kola:
Olomouc - Bohemians 1905 3:0
Branky: 42. a 85. z pen. Houska, 90.+1 Chytil. Rozhodčí: Cihlář - Nádvorník, Dobrovolný - Ginzel (video). ŽK: Radoslav Látal (trenér), Jemelka - Jindřišek, Vaníček, Hůlka. Diváci: 2337 (omezený počet).
Olomouc: Mandous - Hála, Hubník, Jemelka, Zmrzlý - Zahradníček (89. Chytil), Breite, Houska (90.+2 Daněk), Greššák (89. Radek Látal), González (80. Falta) - Nešpor (80. Zifčák). Trenér: Radoslav Látal.
Bohemians: Le Giang - Dostál (86. Krch), Bederka, Hůlka, Jindřišek - Vacek, Ljovin (64. Keita) - Vaníček (86. Hašek), Hronek (77. Květ), Bartek - Puškáč (77. Nečas). Trenér: Klusáček.

Reklama

Související témata: