Hlavní obsah

Pardubice - Slavia 1:1Východočeská senzace v Ďolíčku! Nováček obral šampiona

MinutaMin. Tým Hráč Akce
38. Tischler 1 : 0
51. Musa 1 : 1
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Duel Davida s Goliášem měl být jasnou záležitostí. Vždyť přece nováček ve svém vršovickém azylu hostil úřadujícího mistra. Jenže v Ďolíčku vybuchla první výsledková bomba sezony. Fotbalisté Pardubic v utkání 3. kola Fortuna ligy remizovali 1:1 se Slavií, která tak inkasovala první gól v sezoně a ztratila první dva body. Východočeši dokonce po poločase vedli, jasnému favoritovi zachránil střídající Musa jen remízu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Nicolae Stanciu ze Slavie během utkání 3. kola Fortuna ligy s FK Pardubice.

Článek
Fotogalerie

Sešívaní se museli obejít bez stopera Zimy, který si z reprezentačního srazu týmu do 21 let přivezl zranění. Zaregistrovali však velký návrat, poprvé od března do základní sestavy nastoupil Peter Olayinka.

Pardubičtí začali odvážně. Černý se v šestnáctce uvolnil a vystřelil po zemi vedle. V 8. minutě se sešívaní marně spoléhali na odmávání ofsajdu a Cadu šel ze strany sám na Koláře. Tutovky se však lekl, trefil jen boční síť a brankář vůbec nemusel zasahovat.

Favorit odpověděl ze standardky, první šanci Slavie měl po rohu hlavičkující Bořil. Dobrou příležitost měl také Tecl, ale přestřelil. Ve 28. minutě si o cenu fair play řekl právě Olayinka, když se přiznal k teči a opravil chybný verdikt rozhodčích v neprospěch svého týmu.

Fyzicky nadupaní sešívaní utahovali šrouby, jenže ve 38. minutě pro ně přišel šok. Hovorka jako poslední instance zaváhal, Tischler ho důrazným skluzem obral o míč a hnal se sám na branku. Na rozdíl od Cadua se nebál, zachoval klid a jako vůbec první v ligové sezoně Koláře překonal.

Do konce poločasu se už skóre nezměnilo. Do druhého poslal trenér Trpišovský hned dva nové muže, Traorého a Musu. A právě chorvatský kanonýr si šest minut po přestávce naskočil na Ševčíkův centr z rohového kopu a hlavou vyrovnal.

Nováček si mohl stejnou mincí vzít vedení zpátky. Toml po standardce předskočil Koláře a míč z jeho hlavy směřoval do sítě, jenže kapitán Bořil stačil svého brankáře zastoupit a nebezpečí uhasit.

Tlak červenobílých ochabl, minuty jim rychle utíkaly. Provod branku netrefil, Coufal hlavou po Musově úniku také ne. Průvan v obraně způsobil až chorvatský útočník, ale také minul.

Fotbalová liga - 3. kolo:
FK Pardubice - Slavia Praha 1:1 (1:0)
Branky: 38. Tischler - 51. Musa. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Vodrážka - Houdek (video). ŽK: Solil, Černý, Jeřábek - Hovorka, Stanciu, Traoré, Musa. Diváci: 2671 (omezená kapacita stadionu). Hráno v Praze v Ďolíčku.
Pardubice: Boháč - Prosek, Šejvl, Toml, Čelůstka (89. Pfeifer) - Jeřábek - Tischler, Solil, Cadu (66. Ewerton), Surzyn (66. Sláma) - Černý (53. Petráň). Trenér: Novotný.
Slavia: Kolář - Coufal, Hovorka, Kúdela, Bořil - Ševčík - Masopust (76. Oscar), Stanciu (89. Lingr), Provod (89. Takács), Olayinka (46. Traoré) - Tecl (46. Musa). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: