Hlavní obsah

Karviná - Sparta 2:5Velký obrat! Sparta vede ligovou tabulku

MinutaMin. Tým Hráč Akce
23. Papadopulos 1 : 0
28. Lischka (vlastní) 2 : 0
41. Hložek 2 : 1
45. Dočkal (penalta) 2 : 2
53. Krejčí 2 : 3
56. Hložek 2 : 4
82. Kozák 2 : 5
Záznam online reportáže

Fotbalisté Sparty po velkém obratu zvítězili ve 3. kole první ligy v Karviné 5:2. Domácí v 28. minutě vedli po gólech Michala Papadopulose a vlastní brance Davida Lischky 2:0, ale hosté ještě do pauzy srovnali po trefách Adama Hložka a Bořka Dočkala, který proměnil penaltu. V 53. minutě otočil stav Ladislav Krejčí, za tři minuty přidal svůj druhý gól v utkání Hložek a skóre uzavřel střídající Libor Kozák.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Adam Hložek ze Sparty a Jean Mangabeira z Karviné.

Článek

Sparta i ve třetím duelu ligové sezony zvítězila, jako jediná ještě neztratila ani bod a poprvé od 4. kola ročníku 2016/17 se dostala do čela tabulky. Karviná stejně jako v předchozím vzájemném duelu na konci května prohrála o tři góly a poprvé v sezoně nebodovala.

Spartě kvůli zranění chyběl Štetina, kterého v tříčlenné obraně nahradil Plechatý. Také Karviná vzhledem k soupeři nastoupila v rozestavení se třemi stopery.

Letenští byli v prvním poločase v defenzivě hodně nejistí a Karviná toho využila. Ve 23. minutě Ostrákovu střelu gólman Heča pouze vyrazil před sebe a důrazný Papadopulos doklepl míč do sítě. Bývalý reprezentant si připsal druhou trefu po návratu do české ligy.

Za pět minut bylo s hosty ještě hůře. Agilní Ostrák vysunul Bartošáka a jeho přízemní centr z levé strany si srazil do vlastní sítě vracející se Lischka.

Pražané se však ještě do pauzy zvedli a dokázali manko srovnat. Nejprve v 41. minutě povedenou střelou s pomocí břevna snížil Hložek a připsal si první gól v sezoně. Už v nastavení pak autora hostující branky fauloval ve vápně Twardzik a Dočkal z penalty nezaváhal, byť Bolek vystihl směr střely. Reprezentační kapitán dal třetí gól v ligové sezoně a skóroval i minulý týden při výhře 3:1 v Lize národů na Slovensku.

Brzy po přestávce favorit dokonal velký obrat. V 53. minutě si na Lischkův centr naběhl Krejčí a při svém 50. ligovém startu hlavou překonal Bolka, který si na míč sáhl, ale s tečí od břevna přesto inkasoval.

Vzápětí mohl odpovědět Ostrák, jeho střelu však Heča vyrazil. V 56. minutě přidali sparťané pojistku. Hložek si po individuální akci navedl míč na střelu a propálil Bolka. Podruhé v kariéře dal v jednom ligovém duelu dva góly. Letenští i v druhém venkovním zápase sezony dokázali čtyřikrát skórovat, v prvním kole zvítězili 4:1 v Brně.

Hosté pak poměrně s přehledem drželi náskok a na posledních 20 minut poprvé po letním návratu z Itálie a doléčení zranění naskočil Ladislav Krejčí starší. Právě po jeho přihrávce se pak v 82. minutě z první prosadil další střídající hráč Kozák.

3. kolo první fotbalové ligy:
MFK Karviná - Sparta Praha 2:5 (2:2)
Branky: 23. Papadopulos, 28. vlastní Lischka - 41. a 56. Hložek, 45.+2 Dočkal z pen., 53. Ladislav Krejčí II, 82. Kozák. Rozhodčí: Proske - Caletka, Dresler - Zelinka (video). Bez karet. Diváci: 2914 (omezený počet).
Karviná: Bolek - Santos, Šindelář, Twardzik - Ndefe, Smrž (71. Marek Hanousek), Mangabeira (87. Jursa), Qose (62. Mikuš), Bartošák (87. Janečka) - Ostrák, Papadopulos (87. Tavares). Trenér: Jarábek.
Sparta: Heča - Plechatý, Čelůstka, Lischka - Vindheim (70. Ladislav Krejčí I), Sáček, Ladislav Krejčí II, Dočkal, Matěj Hanousek - Juliš (76. Kozák), Hložek (85. Karlsson). Trenér: Kotal.

Reklama

Související témata: