Hlavní obsah

Plzeň - Ml. Boleslav 2:1Víc než povinná výhra potěšila Plzeň zpráva o příchodu Ondráška

MinutaMin. Tým Hráč Akce
21. Beauguel 1 : 0
32. Mašek 1 : 1
74. Hejda 2 : 1
Záznam online reportáže

Trýzeň, která dopadla na fotbalovou Plzeň po nezdaru v kvalifikaci o Ligu mistrů, pokračuje i po reprezentační přestávce. Za předchozí ligový výprask v Liberci se sice Guľův tým povinnou domácí výhrou nad Mladou Boleslaví omluvil, ale hrou a výkonem v epilogu k třetímu dějství nejvyšší domácí soutěže rozhodně neoslnil. Takže snad až s Ondráškem, který je podle zpráv z Dallasu už na cestě ze zámoří do Plzně, bude Viktorii lépe a začne dávat góly.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jean-David Beauguel se raduje z vedoucí branky Plzně proti Mladé Boleslavi.

Článek

Nejdřív aplaus pro Beauguela a celý plzeňský tým, který po jednadvaceti minutách nad Středočechy díky hlavičce francouzského legionáře zaslouženě vedl, sedm minut na to ještě silnější a bouřlivější potlesk vestoje pro zesnulého Mariána Čišovského, jehož dres s číslem 28 vyřadila Viktoria před zápasem třetího ligového kola navždy ze své sady.

Emoce otřásly v ten moment celým plzeňským stadionem, záhy se však museli Guľovi svěřenci rychle vrátit do reality. Mladá Boleslav totiž hned z první nebezpečné akce vyrovnala, neboť Havel dopřál Maškovi přemíru času i prostoru k tomu, aby zamířil přesně k tyči.

Pro domácí samozřejmě šok, protože protivníka přehrávali, zápas kontrolovali a skórovat mohli nejen z několika závarů, ale i z příležitostí nabízejících se Káčerovi či třeba Kopicovi. Jenže ti proti Mikulcovi nepochodili.

I po změně stran měli domácí jasně navrch, jenže na květnovou kanonádu, při níž nasázeli nebohým Středočechům sedm gólů, jen marně vzpomínali. Mladá Boleslav s novou akvizicí Mazáněm v sestavě disciplinovaně a organizovaně bránila, vše pak jistil spolehlivý Mikulec.

Plzeň, jejíž kapitán Brabec zůstal po předchozích nevalných výkonech jen mezi náhradníky, proto hledala recept, jak na ni vyzrát. Zvlášť, když Kopic pálil ve slibné šanci nad a Beauguel trefil jen boční síť. S přibývajícími minutami se do domácích řad pochopitelně vkrádala nervozita, ze které musel Viktorii vysvobodit čtvrthodiny před koncem hlavičkující stoper Hejda.

Jeho gól zavánějící ofsajdem nakonec posvětilo i video, takže Plzeň si povinnou výhru připsala, po slibném úvodu však její výkon upadl do průměru a proti Mladé Boleslavi, která na první body stále marně čeká, rozhodně nepřesvědčila.

3. kolo první fotbalové ligy:
Viktoria Plzeň -  Mladá Boleslav 2:1 (1:1)
Branky: 21. Beauguel, 74, Hejda - 32. Mašek. Rozhodčí: Orel - Kubr, Vaňkát - Hrubeš (video). ŽK: Káčer - Tatajev, Túlio. Diváci: 5 939.
Plzeň: Hruška - Havel, Hejda, Pernica, Limberský - Káčer (67. Bucha), Kalvach, Čermák - Ba Loua (85. Kayamba), Beauguel (80. Chorý), Kopic (80. Kovařík) Trenér: Guľa.
Ml. Boleslav: Mikulec - Zahustel, Jakub Klíma, Tatajev, Křapka, Mazáň (78. Ikaunieks) - Fulnek, Budínský, Túlio, Mašek - Drchal (78. Škoda). Trenér: Weber.

Reklama