Hlavní obsah

Synek se kvůli zranění nepředstaví na Primátorkách

Skifař Ondřej Synek se nepředstaví na Primátorkách. Pětinásobný mistr světa měl být největší hvězdou víkendových závodů, při tréninku se však zranil a vzhledem k blížícímu se mistrovství Evropy v Poznani se rozhodl z Jarního skulérského závodu Rösslera-Ořovského odhlásit.

Foto: Sport Invest

Úspěšný český skifař Ondřej Synek se na tradičních Primátorkách letos nepředstaví.

Článek

"Dělal jsem vše pro to, abych mohl Primátorky jet. Těšil jsem se na ně, tenhle závod mám rád. Ale ve středu jsem se během tréninku na vodě zranil a musel jsem ho předčasně ukončit," uvedl Synek v tiskové zprávě organizátorů 107. ročníku Primátorek.

Sedmatřicetiletý veslař se od začátku týdne připravoval společně s Jakubem Podrazilem na Slapech, aby minimalizoval hrozbu nákazy koronavirem, která se objevila v loděnici Dukly.

"Před Primátorkami jsem zůstal z preventivních důvodů v karanténě, jelikož jsem se pohyboval ve stejných prostorách jako jiní sportovci, kteří měli podezření na koronavirus. Sice jsem s nimi nebyl v přímém kontaktu, ale chtěl jsem se zachovat zodpovědně," řekl Synek.

Foto: Sport Invest

Skifař Ondřej Synek.

Nyní se bude trojnásobný olympijský medailista soustředit na evropský šampionát, který se uskuteční v Polsku na začátku října. "Evropa bude hlavním vrcholem téhle sezony. Veškerou energii teď budu věnovat tomu, abych se dal zdravotně do pořádku, dohnal tréninkové manko, protože teď budu muset pár dní vynechat, a mohl bojovat o medaile," dodal veslař pražské Dukly, jenž bude v Poznani startovat s Podrazilem na dvojskifu.

Reklama