Hlavní obsah

Zlín - Olomouc 1:4Parádní úvod rozhodl o výhře Hanáků

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Burian 0 : 1
6. Navrátil 0 : 2
15. Tomeček 0 : 3
46. Sedláček 1 : 3
60. Olesz 1 : 4
Záznam online reportáže

Praha
Aktualizováno

Hokejisté Olomouce vyhráli v úvodním extraligovém kole na ledě Zlína 4:1. Hanáci rozhodli už v úvodním dějství, v němž vedli v 15. minutě už 3:0. Dvěma asistencemi přispěl k jejich vítězství devatenáctiletý útočník Jan Bambula. Duel byl reprízou předkola z minulé sezony, jež zůstalo po dvou duelech v Olomouci za stavu 1:1 na zápasy stejně jako zbytek play off kvůli pandemii koronaviru nedohrané.

Foto: Dalibor Glück, ČTK

Hráči Olomouce se radují z gólu.

Článek
Fotogalerie

V první třetině byl na ledě jen jeden tým, přičemž Olomouc své herní převahy ukázkově využila. Hned ve 3. minutě otevřel skóre Burian, jehož snadnou ránu Kašík propustil za svá záda. Za další tři minuty už vedli Hanáci o dvě branky - při početní výhodě zblízka skóroval Navrátil. Další možnosti na zvýšení sice promarnili Olesz či Gřeš, v 15. minutě ale přeci jen na 3:0 upravil po přesné nahrávce Bambuly Tomeček.

V prostředním dějství zase měli značnou převahu Berani, větší šanci si však vypracovat nedokázali. S dorážkou Fořta neměl Kondrád větší problém. A tak se gólu dočkali domácí fanoušci až ve třetí třetině, kdy z úhlu poslal kotouč do sítě Sedláček. Kohouti se posléze mocně snažili vzít si třígólový rozdíl zpět, Kašík se však ve třetí části rozchytal k perfektnímu výkonu.

Když už se čtyři minuty před koncem domácí nadechli k náporu a dostali k tomu navrch i přesilovou hru, vše zabrzdil faulem Sedláček. Berani nakonec ani nezkusili power play, i přesto ale ještě v poslední minutě odražený puk od zadního mantinelu doklepl do branky Olesz.

1. kolo hokejové extraligy:
PSG Berani Zlín - HC Olomouc 1:4 (0:3, 0:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 46. P. Sedláček - 3. Burian (Bambula), 6. Navrátil (J. Knotek), 15. V. Tomeček (Bambula), 60. Olesz (Kucsera). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Gebauer, Rožánek. Vyloučení: 7:7. Využití: 0:1. Diváci: 2500 (vyprodáno).
Zlín: Kašík - Gazda, Řezníček, D. Nosek, Suhrada, Ferenc, Matyáš Hamrlík, Dluhoš - J. Ondráček, Fořt, Herman - Šlahař, Honejsek, Okál - Dufek, Fryšara, Köhler - Karafiát, P. Sedláček, Kubiš. Trenér: R. Svoboda.
Olomouc: Konrád - Škůrek, Ondrušek, Valenta, Švrček, L. Rutar, Vyrůbalík - Kucsera, J. Knotek, Handl - V. Tomeček, Kolouch, Olesz - Navrátil, Nahodil, J. Káňa II - Bambula, Gřeš, Burian. Trenér: Moták.

Reklama

Související témata: