Hlavní obsah

Hermannová a Nausch Sluková budou hrát na ME o bronz

Aktualizováno

Plážové volejbalistky Barbora Hermannová a Markéta Sluková si na mistrovství Evropy v Jurmale finále nezahrají. Švýcarkám Joaně Heidrichové, Anouk Vergéové-Dépréové podlehly po setech 11:21, 17:21 a po dvou letech mohou získat opět bronz. Jejich nedělními soupeřkami na cestě za třetí evropskou medailí budou Naděžda Makroguzovová, Světlana Cholominová z Ruska.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Barbora Hermanová a Markéta Sluková.

Článek

České jedničky na lotyšské pláži dnes nejprve vyhrály i čtvrtý zápas. Po třísetovém bitvě slavily vítězství nad Němkami Victorií Bieneckovou a Isabell Schneiderovou 28:26, 12:21 a 15:12 za 48 minut.

Třetí nasazené Švýcarky Heidrichová a Vergéová-Dépréová jim však útok na premiérové zlato překazily. První set začaly náporem a vyhrály ho propastným rozdílem deseti bodů. I ve druhém dějství Hermannová se Slukovou s výjimkou první výměny neustále dotahovaly náskok soupeřek a zejména první z nich se po celou dobu potýkala s horším příjmem i útokem.

Hermannová a Nausch Sluková už mají z kontinentálního mistrovství dvě medaile. V roce 2016 získaly stříbro a o dva roky později bronz. Loni kvůli zraněnému kolenu Slukové chyběly na šampionátu v Moskvě, kde měly plnit roli turnajových jedniček.

Švýcarky se ve finále utkají s německým párem Kim Behrensová, Cinja Tillmannová.

Reklama