Hlavní obsah

Brémy - Hertha 1:4Darida dvěma asistencemi pomohl Hertě k vítězství v Brémách

Aktualizováno

Fotbalisté Herthy Berlín i díky dvěma gólovým asistencím reprezentačního záložníka Vladimíra Daridy zahájili novou sezonu německé ligy vítězstvím 4:1 v Brémách. Za Werder, který se v minulém bundesligovém ročníku zachránil až v baráži s Heidenheimem, nastoupili další Češi brankář Jiří Pavlenka a obránce Theodor Gebre Selassie.

Článek

Hertha nakročila k suverénní výhře na konci prvního poločasu. Nejprve se ve 42. minutě prosadil Peter Pekarík, v nastavení pak Darida vyslal přesný pas mezi domácí obránce, který zužitkoval Dodi Lukebakio.

Po hodině hry Darida připravil střeleckou pozici pro Matheuse Cunhu a ten propálil nejistě zasahujícího Pavlenku. O chvíli později snížil Davie Selke gólem proti bývalému týmu.

Poslední slovo měl v 90. minutě hostující náhradník Jhon Córdoba. Čerstvá posila z Kolína nad Rýnem skórovala při svém debutu. Hertha v Brémách, kde mohlo být na stadionu 8500 fanoušků, zvítězila po více než 14 letech.

Obránce Pavel Kadeřábek pomohl Hoffenheimu k triumfu 3:2 v Kolíně nad Rýnem. Všechny tři góly hostů vstřelil chorvatský útočník Andrej Kramarič, ten vítězný až ve druhé minutě nastaveného času.

Augsburg v Berlíně zdolal Union 3:1. Na lavičce hostů zůstali gólman Tomáš Koubek i stoper Marek Suchý, ani mezi náhradníky hostů nebyl zraněný záložník Jan Morávek.

Fotbalisté Dortmundu vstoupili do nové sezony německé ligy domácí výhrou 3:0 nad Mönchengladbachem. Dva góly dal Erling Haaland, jeden Giovanni Reyna.

Německá fotbalová liga - 1. kolo:
Brémy - Hertha Berlín 1:4 (69. Selke - 42. Pekarík, 45.+2 Lukebakio, 62. Cunha, 90. Córdoba)
Eintracht Frankfurt - Bielefeld 1:1 (62. Silva - 51. Soukou)
Kolín nad Rýnem - Hoffenheim 2:3 (86. Drexler, 22. Andersson - 3., 45.+3 z pen. a 90.+2 Kramarič)
Stuttgart - Freiburg 2:3 (71. Kalajdžič, 81. Wamangituka - 8. Petersen, 26. Sallai, 48. Grifo)
Union Berlín - Augsburg 1:3 (75. Bülter - 40. Vargas, 82. Gregoritsch, 89. Hahn),
Dortmund - Mönchengladbach 3:0 (54. z pen. a 77. Haaland, 35. Reyna).

Reklama

Související témata: