Hlavní obsah

Olomoucko smazalo ztrátu 29 bodů, ale Nymburku nakonec podlehlo

Nymburští basketbalisté vydřeli ve druhém zápase nového ligového ročníku na hřišti Olomoucka vítězství 98:95. Hanáci v první čtvrtině prohrávali s favoritem už o 29 bodů, ale nakonec bojovali v koncovce o překvapivý úspěch.

Foto: Sport.cz

Ilustrační foto.

Článek

František Váňa snížil 35 sekund před koncem svou čtvrtou trojkou v zápase na 95:96, Nymburk však vzápětí díky dvěma trestným hodům Vojtěcha Hrubana zvýšil náskok, který již udržel. Hruban byl s 31 body nejlepším střelcem zápasu, v němž si Nymburk připsal 88. ligové vítězství v řadě. V jeho dresu se ještě nepředstavila nová posila se zkušenostmi z NBA pivot Stephen Zimmerman.

V týmu Olomoucka se činil Lukáš Palyza, který nastřílel 29 bodů. Váňa dal o pět bodů méně.

Po úvodních dvou porážkách uspěl mladý tým USK Praha proti Hradci Králové, nad kterým zvítězil 84:68. Na rozdíl od předchozích zápasů se prosadil nový pivot domácího týmu Srb Miloš Macura, který dal 27 bodů a připojil deset doskoků. Double double zaznamenal také Ondřej Sehnal, který k výhře přispěl 22 body a deseti asistencemi.

První výhru slavily také Svitavy, které v derby zdolaly Pardubice 88:79. Tuři si tak spravili chuť po zápasech s Nymburkem a Opavou, v nichž inkasovali vždy 107 bodů. Uspěli i bez nemocného Václava Bujnocha. Nejlepším střelcem vítězů byl s 21 body Pavel Slezák, 18 bodů dal nový hráč Svitav Domagoj Proleta, který strávil na palubovce celých 40 minut.

Reklama

Související témata: