Hlavní obsah

Jako Honza Zbořil sešívané do Ligy mistrů dostal. Jak letos ve ztichlém Edenu?

Praha

Každý posilující moment se hodí. A kapitán sešívaných má na co vzpomínat. Třeba jak ho loni překladatelka překřtila na Honzu Zbořila a on pak v odvetě proti Kluži jistil postup fotbalistů Slavie do Ligy mistrů. „Vzpomínky pořád máme v hlavách a všichni víme, o co hrajeme. Před tréninkem jsme si zrovna říkali, jaký dvojzápas byl a samozřejmě na něj chceme letos navázat. Vzpomínky jsou krásné, ale teď nás čeká další zápas a další těžký tým,“ usmívá se reprezentant Jan Bořil před úvodním domácím utkáním play off proti dánskému Midtjyllandu.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Jan Bořil se raduje z postupové branky proti Kluži.

Článek

Úterní zápas rozhoduje stejně jako loni v Kluži turecký sudí Cakir. Je to pro vás dobré znamení? Alespoň víte, jaký měl při pískání metr...

Rozhodčí byli v Kluži fantastičtí. Hru nechávali volně běžet a nechali nás hrát tělo na tělo, takže se hrálo nahoru dolů. Pro náš styl hry by to mohla být výhoda.

Od minulého čtvrtka jste uzavřeni do přísné izolace. Jak zvládáte režim bez rodin na hotelu, jak trávíte volné chvíle?

Nikdo se na takovou situaci nemůže připravit, ale myslím, že jsme všichni zodpovědní a my i naše rodiny izolaci chápeme. Dokonce jsme šli na hotel i rádi, abychom něco nepodcenili. Myslím, že jsme na všechno dobře připravení. Čas trávíme tak, že chodíme na kafe, hrajeme karty, odpočíváme a do toho koukáme na videa a připravujeme se na zápas.

Midtjylland se zatím v kvalifikaci prezentoval výbornými výkony. Jak vám trenéři soupeře představili?

Jako houževnatý tým. Vepředu mají vytáhlého útočníka Kaba, na kterého hodně nakopávají a pod něj sbíhají krajní záložníci a doplňuje ho desítka, takže dopředu jsou nebezpeční a běhaví. Samozřejmě jsme se koukali na videa, jak hrají. Očekávám tvrdý boj.

Loni jste do Ligy mistrů postoupili. Je teď Slavia zkušenější, silnější, nebo přibližně stejná?

Více zkušeností určitě máme, jinak těžko říct. Prošli jsme si obměnou kádru, ale zvládli jsme ji. Pevně věřím, že jsme na dvojzápas dobře připravení a naladění.

Trenér Trpišovský po losu konstatoval, že když nejsou na stadionech diváci, tak není výhoda začínat doma. A podle vás?

Je to tak, vždycky je lepší, když je plný dům a lidi nás ženou dopředu. Atmosféra bude specifická, ale je to na obě strany úplně stejné. Myslím, že i pro nás možná bude výhoda, že si můžeme říct na hřišti a že budeme slyšet sebe i pokyny trenérů. Je to padesát na padesát a je to stejné.

Studio i se Stochem
Přímý přenos play off Ligy mistrů mezi Slavií Praha a Midtjyllandem nabídne stanice O2 TV Sport. Předzápasové studio startuje ve 20:20. Moderátor Libor Bouček přivítá jako hosta Miroslava Jirkala, fotbalového experta a trenéra, a také Miroslava Stocha, který se Slavii získal mistrovský titul, vybojoval dvakrát domácí pohár a také pomohl červenobílým k postupu do čtvrtfinále Evropské ligy. Přímo z hrací plochy se přihlásí reportér David Sobišek. Samotné utkání pak komentuje zkušená dvojice Milan Štěrba a Jan Homolka.
Postoupí podle vás fotbalisté pražské Slavie do skupiny Ligy mistrů?
Ano
65,7 %
Ne
34,3 %
HLASOVÁNÍ SKONČILO: Celkem hlasovalo 10572 čtenářů.

Reklama

Související témata: