Hlavní obsah

Sparta začne pohárovou obhajobu doma, Slavii čeká pražské derby

Praha
Aktualizováno

Obhájci trofeje fotbalisté Sparty vstoupí ve 3. kole do domácího poháru MOL Cupu zápasem s druholigovým Blanskem. Slavia rovněž doma v pražském derby přivítá Duklu. Přepeře se těší na Viktorii Plzeň. Dvojice určil los ve strahovském sídle FAČR. Ze soutěže již vypadly prvoligové týmy Pardubic a Zlína. Oficiálním hracím dnem 3. kola je středa 30. září, náhradním pak středa 7. října.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Fotbalisté Sparty Praha Dávid Hancko, Matěj Hanousek, Michal Trávník a Ladislav Krejčí oslavují vítězství a zisk trofeje po finále MOL Cupu v Liberci.

Článek

Poprvé se v osudí objevilo také pět nejlepších prvoligových celků z minulého ročníku včetně obhájce pohárové trofeje pražské Sparty. Letenští si ve třetím kole zahrají na domácím hřišti s druholigovým Blanskem. Mistrovská Slavia bude hrát v Edenu proti druholigové pražské Dukle.

Třetiligové Přepeře přivítají vicemistrovskou Viktorii Plzeň. Finalista uplynulého ročníku, Slovan Liberec, se o postup do dalšího kola poháru utká s druholigovou Viktorií Žižkov. Jablonečtí naopak budou cestovat do Brna k utkání s druholigovou Líšní.

Prvoligová Opava bude hrát na hřišti Karlových Varů, takže svěřence trenéra Radoslava Kováče čeká cesta přes celou republiku. Podobně je na tom i Sigma Olomouc, která bude hrát v Domažlicích.

Dvaatřicet klubů bylo rozděleno na tři části - nelicenční, licenční - nasazené a nenasazené kluby.

Pohár poznamenala pandemie

"Chtěl bych popřát všem klubům hodně štěstí nejen ve třetím kole, ale i v dalších. A samozřejmě také celkově v nelehké době, ve které žijeme," poukázal po losu Jan Pauly, generální sekretář FAČR.

Domácí pohár je výrazně poznamenaný koronavirovou krizí. Řada klubů z nižších soutěží v úvodních dvou kolech raději odstoupila kvůli povinnosti absolvovat před zápasy se soupeři z první a druhé ligy test na covid-19 a hrozbě celotýmových karantén pro neprofesionální mužstva. Ve 2. kole bylo kontumováno 18 z 27 utkání.

Už teď je jasné, že v úředním termínu nebude hrát Slavia, kterou příští středu čeká odveta paly off Ligy mistrů na hřišti dánského Midtjyllandu. Příští týden pak mohou být v pohárech ve hře také Plzeň a Liberec, pokud dnes postoupí do 4. předkola Evropské ligy.

Los 3. kola fotbalového poháru MOL Cupu:
Chlumec nad Cidlinou - Teplice
Karlovy Vary - Opava
Ústí nad Orlicí - České Budějovice
Domažlice - Olomouc
Přepeře - Plzeň
Slovácko - Prostějov
Sparta Praha - Blansko
Brno - Jihlava
Viktoria Žižkov - Liberec
Karviná - Vlašim
Třinec - Ostrava
Líšeň - Jablonec
Slavia Praha - Dukla Praha
Chrudim - Mladá Boleslav
Táborsko - Bohemians Praha 1905
Hradec Králové - Příbram
Úřední hrací termín 30. září

Reklama

  3 : 0 Plzeň - Zlín 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Plzeň vs. Zlín
Plzeň vs. Zlín
Plzeň
Zlín