Hlavní obsah

Nejen Kadlec, kariéru musel předčasně ukončit další odchovanec Sparty

Praha
Aktualizováno

Prokletý rok pro vrstevníky. Roman Polom, odchovanec fotbalové Sparty a jeden ze členů silného ročníku 1992, ukončil v 28 letech kariéru provázenou mnoha zraněními. Již v únoru ohlásil konec také Václav Kadlec, jemuž bylo teprve sedmadvacet.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Sparťanský obránce Roman Polom.

Článek
Fotogalerie

Prošel Spartou, Duklou, Mladou Boleslaví, Hradcem Králové, Olomoucí a Českými Budějovicemi. Stihl přitom jen 60 zápasů v první lize, vstřelil v nich tři góly.

Zranění bylo zkrátka až příliš. Poslední ligový duel sehrál Roman Polom v květnu 2019 za Sigmu. Potom z Olomouce přestoupil do Dynama, ale v jeho dresu už žádný start nepřidal.

Odchovanec rodného Sokolova přestoupil v dorostu do Sparty. V silném ročníku 1992 se sešel s Pavlem Kadeřábkem, Ladislavem Krejčím starším či Jiřím Skalákem a v roce 2009 dovedl jako kapitán tým U19 k titulu.

Postupně se propracoval do áčka. Premiéry v základní sestavě se dočkal až v dubnu 2013, zato hned ve vítězném derby se Slavií (3:1). Pevné místo ovšem v letenské sestavě nezískal, takže následovala hostování, přestupy. A nekonečné zdravotní patálie.

„Roman Polom, odchovanec fotbalové Sparty a jeden ze členů silného ročníku 1992, ukončil v 28 letech kariéru provázenou mnoha zraněními," avizuje Sparta na sociální síti.

„Poly, hodně štěstí, zdraví, radosti a spokojenosti v životě po fotbale!" přeje klub svému odchovanci.

Reklama

Související témata: