Hlavní obsah

Olomouc - Pardubice 3:2Hanáci vyhráli i díky dvěma gólům Knotka

MinutaMin. Tým Hráč Akce
2. Káňa 1 : 0
18. Tybor 1 : 1
35. Knotek 2 : 1
44. Knotek 3 : 1
54. Holland 3 : 2
Záznam online reportáže

Olomouc

Olomoučtí hokejisté zvítězili ve 3. extraligovém kole na svém ledě nad Pardubicemi 3:2. Po vyrovnané první třetině se domácí dostali do vedení ve druhé části, ve třetím dějství náskok udrželi. Dvěma brankami se o tříbodový zisk postaral centr první olomoucké formace Jan Knotek.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Lukáš Kucsera z Olomouce slaví gól, vpravo překonaný brankář Pardubic Pavel Kantor.

Článek

Olomouci se vydařil vstup do zápasu a už po odehrání 70 sekund se po rychlém přechodu z pásma prosadil nenápadnou střelou Káňa. Po pěti minutách střílel z dobré pozice Navrátil těsně nad. Ještě před polovinou první třetiny měli brankáři na obou stranách hřiště štěstí, když vyražené puky uvnitř brankoviště nedokázal žádný z hráčů dostat za jejich záda.

Dobrý zákrok si domácí Konrád připsal při pardubickém přečíslení dvou proti jednomu, když chytil střelu zakončujícího Claireauxe. Pardubičtí ale využili další takové přečíslení, v němž se ocitl Tybor s Kousalem. Tybor nedal střelou do horního rohu Konrádovi vůbec šanci zasáhnout.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radoslav Tybor (uprostřed) z Pardubic se raduje z gólu.

Na začátku druhé části mohla jít opět do vedení Olomouc. Kantorovi propadl puk za záda, ale obránci Pardubic k dorážce do prázdné branky nikoho nepustili. Hostující brankář musel zasahovat také proti prudké střele Olesze, kterou vyrazil ramenem nad branku. Dynamo znovu zahrozilo při přečíslení dvou proti jednomu: Zeman vzal tentokrát zakončení na sebe a branku těsně minul.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Pardubic Pavel Kantor.

Šest minut před koncem druhé třetiny šla Olomouc opět do vedení zásluhou chytře tečujícího Knotka. Pardubice mohly vzápětí srovnat z přesilové hry, nejblíže tomu byl po střele z levé strany Kaut, domácí brankář Konrád byl však proti. Když už se oba týmy pomalu chystaly do šaten, Vála dvě vteřiny před koncem druhé třetiny trefil střelou od modré čáry tyč Konrádovy branky.

Ke střelám z dobrých pozic se ve třetí třetině dostali domácí Navrátil a Škůrek. Navrátil těsně minul, střelu Škůrka v přesilové hře pokryl Kantor. Olomouc se však i přesto dostala do dvoubrankového vedení. Svoji druhou branku v utkání vstřelil z dorážky při přesilové hře Knotek. O minutu později už mohli domácí vést o tři branky, ale Kucsera nadvakrát Kantora nepřekonal.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Radost hráčů Olomouce.

Konráda v polovině třetiny podruhé v zápase zachránila branková konstrukce, tentokrát po povedené střele Kauta. Pardubice snížily až šest a půl minuty před koncem, kdy se mezi úspěšné střelce zapsal Holland. Vyrovnat už se však hostům nepodařilo.

3. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - HC Dynamo Pardubice 3:2 (1:1, 1:0, 1:1)
Branky a nahrávky: 2. J. Káňa II (Kucsera, Kolouch), 35. J. Knotek (Handl), 44. J. Knotek (Nahodil, Škůrek) - 18. Tybor (R. Kousal, Blümel), 54. Holland (J. Mikuš). Rozhodčí: Pešina, Šindel - Brejcha, Gerát. Vyloučení: 2:4, navíc Švrček (Olomouc) 10 min. Využití: 1:0. Diváci: 1000 (omezený počet).
Olomouc: Konrád - Škůrek, Ondrušek, Valenta, Švrček, Dujsík, Vyrůbalík, A. Rutar - V. Tomeček, J. Knotek, Handl - Kucsera, Kolouch, J. Káňa II - Navrátil, Nahodil, Olesz - Bambula, Gřeš, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.
Pardubice: Kantor - Vála, Nakládal, J. Mikuš, Zacharčuk, J. Kolář, Holland - Blümel, R. Kousal, Tybor - Mandát, Poulíček, Svačina - M. Kaut, Claireaux, T. Zeman - M. Kratochvil, Anděl, M. Machač. Trenér: Razým.

Reklama

  Třinec - Pardubice dnes 15 : 00
20240420T15 : 00:00+0200
Třinec vs. Pardubice
Třinec vs. Pardubice
Třinec
Pardubice
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články