Hlavní obsah

Teplice - Ostrava 2:1Teplice udolaly Baník, rozhodl Fillův vlastní gól

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Žitný 1 : 0
60. Azevedo 1 : 1
75. Fillo (vlastní) 2 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Teplic porazili v 5. kole první ligy Ostravu 2:1. Severočechy poslal v 58. minutě do vedení Patrik Žitný, po dvou minutách srovnal Dyjan Carlos De Azevedo, ale čtvrthodinu před koncem si dal vlastní gól hostující Martin Fillo. Teplice bodovaly po předchozích třech porážkách a doma Baník porazily po pěti letech. Slezané nezvítězili v 11 z posledních 12 ligových duelů a v neúplné tabulce klesli za soupeře na 11. místo.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Nemanju Kuzmanoviče (vlevo) z Ostravy bedlivě sleduje Tomáš Kučera z Teplic.

Článek

Domácí s velkou marodkou vzali zavděk rozhodnutí odvolací komise, která až do projednání případu pozastavila zákaz činnosti stoperu Heidenreichovi, jenž byl chybně vyloučen na Slavii. Sehranější sestava hostů vstoupila do utkání aktivněji, ale většina prvního poločasu pak patřila Severočechům, kteří si vypracovali několik možností.

Do největších problémů dostal hostujícího gólmana Laštůvku už v deváté minutě jeho spoluhráč Fillo, který tečoval centr Černého. Ostravské nečekaný moment zaskočil, nemohli se dostat do hry a přibývaly pouze střelecké pokusy Severočechů. Ve 21. minutě mohl otevřít skóre Kučera, ale uvnitř šestnáctky mířil nad. Tvrdé rány Mareše a Hyčky zlikvidoval Laštůvka, chytající 200. zápas v české lize.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Daniel Tetour z Ostravy a za ním David Heidenreich z Teplic.

Kontroverzní moment přišel ve 36. minutě, kdy se domácí dožadovali penalty za sražení Moulise. Ale sudí Julínek střet jako penaltu neviděl a stejné mínění měli i kolegové u videa. Po pauze hosté zvýšili ofenzivní snahu a v 56. minutě měl Kuzmanovič první šanci Baníku, ovšem v souboji s domácími obránci hlavičkoval mimo branku Grigara.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Brankář Teplic Tomáš Grigar řeší ve spolupráci s obráncem Lukášem Marečkem akci Daniela Tetoura z Ostravy.

V 58. minutě udeřili na druhé straně Severočeši. Vukadinovič ukázal své přednosti a poslal zpětnou přihrávku do šestnáctky, kde Žitný vstřelil první gól zápasu.

Na Stínadlech však bylo rychle vyrovnáno. Hosté po pravé straně našli domácí obranu nepozornou a De Avezedo uvnitř pokutového území dokázal zužitkovat souboj s Marečkem ve vyrovnání. Brazilský záložník navázal na gól z minulého kola.

Foto: Ondřej Hájek, ČTK

Hráči Teplic se radují z gólu. Vpravo v modrém je jeho autor Martin Fillo z Ostravy.

V 75. minutě domácí znovu prokázali větší vůli po vítězství. Střídající Knapík sice hlavou nejdříve poslal s hostující tečí míč nad břevno, ale následoval roh a po něm si bývalý teplický záložník Fillo vstřelil hlavou vlastní gól. Baník se snažil i střídáním výsledek ještě změnit, ale v největší šanci Potočného vychytal v 87. minutě brankář Grigar.

5. kolo první fotbalové ligy:
FK Teplice - Baník Ostrava 2:1 (0:0)
Branky: 58. Žitný, 75. vlastní Fillo - 60. De Avezedo. Rozhodčí: Julínek - Podaný, Dohnálek - Rejžek (video). ŽK: Mareček, Žitný, Vukadinovič, Grigar, Ljevakovič - Pokorný, Svozil. Diváci: 1311 (limit 2000 diváků na stadionu).
Teplice: Grigar - Černý, Heidenreich, Mareček, Hyčka - Vukadinovič (90. Radosta), Kučera, Trubač (66. Shejbal), Žitný (90. Ljevakovič), Moulis - Mareš (72. Knapík). Trenér: Hejkal.
Ostrava: Laštůvka - Fillo (80. Jirásek), Pokorný, Svozil, Fleišman - Jánoš, Tetour - De Azevedo, Kuzmanovič (80. Šašinka), Holzer (62. Tijani) - Zajíc (46. Potočný). Trenér: Kozel.

Reklama

Související témata: