Hlavní obsah

Olomouc - Hradec Králové 1:6Mountfield válí! Lídr smetl Hanáky a zůstává bez porážky první

MinutaMin. Tým Hráč Akce
8. Klíma 0 : 1
10. Smoleňák 0 : 2
15. Nedomlel 0 : 3
25. Růžička 0 : 4
49. Hronek 0 : 5
54. Gřeš 1 : 5
58. Smoleňák 1 : 6
Záznam online reportáže

Aktualizováno

Hokejisté Hradce Králové vyhráli v 5. kole extraligy v Olomouci 6:1, udrželi si i po pátém vystoupení v sezoně neporazitelnost a vedou neúplnou tabulku o čtyři body před Libercem a Plzní. Dvěma góly se na dalším úspěchu Mountfieldu podílel útočník Radek Smoleňák.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Hradce Králové se radují ze čtvrté branky, uprostřed autor gólu Vladimír Růžička mladší.

Článek
Fotogalerie

Domácí měli šanci otevřít skóre v sedmé minutě, kdy po Káňově akci minul Kolouch. V čase 7:42 se radovali hosté. Po střeleckém pokusu Lva se dostal ke kotouči Kevin Klíma, který neváhal a dostal puk za Konrádova záda. Olomoucký gólman potom svůj tým podržel při Cingelově šanci.

Hradečtí ale hned po 82 sekundách od první trefy zvýšili. Po vyhraném buly Orsava obkroužil s kotoučem branku a přihrál Smoleňákovi, který z úhlu zamířil přesně do odkryté branky.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Potyčka před brankou Olomouce.

O minutu později mohl další gól Hradce Králové vstřelit Perret, když se s pukem obtočil kolem branky domácího gólmana, ale těsně minul. Hostující tým vzápětí využil přesilovku, když Lev přihrál křížně Blainovi, jenž vystřelil a Nedomlel puk před domácím gólmanem tečoval do sítě. Konráda vzápětí nahradil Lukáš.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Hráči Hradce Králové, zleva autor první branky Kevin Klíma a jeho spoluhráč Filip Pavlík.

Na začátku druhé třetiny se o snížení nepříznivého stavu snažil Ondrušek, ale jeho tečovaná rána skončila u Mazance. Na Lukáše jel osamocený Perret, který ale domácího brankaře nepřekonal.

V 25. minutě už Mountfield vedl o čtyři branky. Hronek poslal puk před bránu Růžičkovi, jenž se trefil do levého horního rohu. Zkorigovat stav zkoušel střelou z mezikruží Knotek, Mazanec však puk vyrazil. Neupěl ani při dvou šancích Káňa.

Foto: Luděk Peřina, ČTK

Brankář Olomouce Jan Lukáš.

Další možnosti neproměnili ve třetí časti Kucsera, který puk před odkrytou brankou hostů promáchl, a Handl. V 49. minutě upravil už na 5:0 obránce Hronek a o několik vteřin později pomohla Olomouci tyč po Jerglově pokusu.

V 54. minutě sebral Mazancovi čisté konto Gřeš, který se prosadil po individuální akci. Pět minut před koncem se dostal k puku osamocený Káňa, ale Mazanec zasáhl lapačkou. V 58. minutě dovršil výsledek tečí do brankoviště natlačený Smoleňák a gól platil i po trenérské výzvě domácích.

5. kolo hokejové extraligy:
HC Olomouc - Mountfield Hradec Králové 1:6 (0:3, 0:1, 1:2)
Branky a nahrávky: 54. Gřeš - 8. Kevin Klíma (Lev, Pilař), 10. Smoleňák (Orsava, Nedomlel), 15. Nedomlel (Cingel, Blain), 25. V. Růžička ml. (Kelly Klíma, Hronek), 49. Hronek (Kevin Klíma, Perret), 58. Smoleňák (Cingel). Rozhodčí: Hradil, Veselý - Rampír, Špringl. Vyloučení: 2:0. Využití: 0:1. Diváci: 1000 (omezený počet).
Olomouc: Konrád (16. Lukáš) - A. Rutar, Ondrušek, Škůrek, Valenta, Dujsík, Vyrůbalík - V. Tomeček, J. Knotek, Handl - Kucsera, Kolouch, J. Káňa II - Navrátil, Nahodil, Olesz - Bambula, Gřeš, Burian. Trenéři: Moták a Tomajko.
Hradec Králové: Mazanec - Hronek, Nedomlel, Blain, Pilař, F. Pavlík, Šalda, Čáp - Smoleňák, Cingel, Orsava - Kelly Klíma, V. Růžička ml., J. Sklenář - Lev, Kevin Klíma, Perret - Jergl, Koukal, R. Pavlík. Trenér: V. Růžička st.

Reklama

Související témata: