Hlavní obsah

Liberec - Sparta 3:2Pražané venku hoří, padli i potřetí. Bílí Tygři drží druhé místo

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Buchtele 0 : 1
32. Vlach 1 : 1
39. Birner 2 : 1
40. Jelínek 3 : 1
52. Horák 3 : 2
Záznam online reportáže

Liberec
Aktualizováno

Hokejisté Liberce zdolali v předehrávce 19. kola extraligy doma Spartu 3:2 a drží se na druhém místě neúplné tabulky o čtyři body za vedoucím Hradcem Králové. Bílí Tygři rozhodli zápas v druhé třetině, v které otočili stav z 0:1 na 3:1. Sparta ani potřetí v sezoně venku nebodovala.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Jaroslav Vlach střílí první gól Liberce. Vlevo je brankář Sparty Matěj Machovský.

Článek
Fotogalerie

Pražané, v jejichž sestavě se objevila i dočasná posila Filip Chlapík z Ottawy, do utkání vstoupili lépe. Radovali se z gólu hned po první střele na branku. Pech našel mezi kruhy volného Buchteleho, který střelou nad Kváčovo rameno poslal Spartu do rychlého vedení.

Liberečtí mohli vzápětí odpovědět v přesilovce, nesehráli ji ale dobře a Machovského vůbec neohrozili. Podobně se poté vedlo v početní výhodě také Pražanům. V závěru první třetiny dostali domácí další příležitost přesilové hry a po Šmídově akci byl blízko vyrovnání Vlach, Machovský se ale stihl včas přesunout.

Druhá část začala náporem Bílých Tygrů, s Bulířovou šancí si ale poradil Machovský. Nepřišel si na něj ani z mezikruží střílející Najman. Na druhé straně se až za obranou domácích ocitl Dvořáček, Kváča ho však vychytal. V polovině utkání hráli Severočeši v početní výhodě a Machovský měl plné ruce práce se střelami Filippiho.

Vlach zařídil vyrovnání

Krátce po skončení přesilovky už se domácí dočkali vyrovnání. Hanouskovu dělovku od modré čáry vyrazil Machovský pouze před sebe a Vlach už měl snadnou práci. Na opačné straně mohl Spartě vrátit vedení Tomášek, Kváča si ale připsal výborný zákrok.

V samém závěru druhého dějství pak dvakrát během 28 vteřin udeřili Bílí Tygři. Nejprve se dobře mířenou ranou k tyči prosadil Birner, a hned vzápětí potrestal Košťálkovu chybu domácí kapitán Jelínek. Liberec tak rázem vedl 3:1.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Filip Chlapík ze Sparty.

Krátce po začátku závěrečné třetiny putoval na trestnou lavici Birner a Sparta měla ideální možnost ke snížení. Přesilovku ale sehrála špatně a domácí se tak v poklidu ubránili. Následně tisícovku diváků v liberecké Home Credit areně pobavila boxerská vložka domácího Jelínka s hostujícím Dvořákem.

Osm minut před koncem třetí třetiny se Pražané přece jenom dostali na dostřel. V rychlém přečíslení našel Rousek mezi kruhy Horáka a jeho rána propadla Kváčovi mezi rukou a tělem. Liberci mohl vrátit dvougólové vedení Vlach, Machovskému ale pomohla horní tyč. Necelé dvě minuty před závěrečnou sirénou sáhli hosté ke hře bez brankáře, Liberec se ale ubránil.

Předehrávka 19. kola hokejové extraligy:
Bílí Tygři Liberec - HC Sparta Praha 3:2 (0:1, 3:0, 0:1)
Branky a nahrávky: 32. J. Vlach (T. Hanousek, Gríger), 39. Birner (Knot, T. Havlín), 40. P. Jelínek - 3. Buchtele (Pech, M. Jandus), 52. R. Horák (Rousek). Rozhodčí: Jeřábek, Obadal - Kajínek, Hynek. Vyloučení: 7:9, navíc P. Jelínek (Liberec) 10 min. Bez využití. Diváci: 1000 (omezený počet).
Liberec: Kváča - Šmíd, Knot, T. Hanousek, Rosandič, Derner, T. Havlín - Lenc, Bulíř, Birner - Průžek, Filippi, Gríger - Zachar, P. Jelínek, J. Šír - Rychlovský, A. Najman, J. Vlach. Trenér: P. Augusta.
Sparta: Machovský - Košťálek, Němeček, Tomáš Dvořák, M. Jandus, Kalina, T. Pavelka - Řepík, R. Horák, Rousek - Tomášek, M. Sukeľ, F. Chlapík - A. Kudrna, Pech, Buchtele - Dvořáček, Říčka, Zikmund. Trenéři: Hořava a Jandač.

Reklama

Související témata: