Hlavní obsah

Midtjylland - Slavia 4:1Slavia zkolabovala! Sen o Lize mistrů skončil v troskách

MinutaMin. Tým Hráč Akce
3. Olayinka 0 : 1
65. Kaba 1 : 1
84. Scholz (penalta) 2 : 1
88. Onyeka 3 : 1
90. Dreyer 4 : 1
Záznam online reportáže

Radek MalinaSport.cz
Aktualizováno

Sen o Lize mistrů je fuč! Slavia nedokázala zopakovat loňský úspěch a mezi evropskou klubovou smetánku nepostoupila. V odvetě play off nejprestižnější soutěže starého kontinentu na hřišti dánského Midtjyllandu v druhém poločase naprosto zkolabovala a po porážce 1:4 (první zápas 0:0) bude hrát jen základní skupinu Evropské ligy.

Sestřih utkání Midtjylland - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Slavia měla do zápasu fantastický vstup. Stanciu rozehrál z levé strany rohový kop, který sice domácí brankář dokázal vyrazit a první dorážku Olayinky zvládli ještě zadáci dánského klubu zablokovat, když však čtyřiadvacetiletý Nigerijec ve službách Slavie vypálil podruhé, zastavil se balon až v síti.

Olayinky, který si na jaře zlomil při tréninku lýtkovou kost a dlouhé měsíce byl mimo hru, bylo ve středu plné hřiště. Neustále se nabízel, odskakoval si pro balon a působil domácím velké problémy. Do další šance se však Pražané před pauzou nedostali.

Foto: Henning Bagger, ČTK/AP

Slávista Peter Olayinka (uprostřed) dává gól v odvetě 4. předkola Ligy mistrů proti Midtjyllandu.

Zato Midtjylland byl nebezpečný. Snadno se dlouhými nákopy dostával do pokutového území. Po třinácti minutách hostům zatrnulo, když po centru Mabila z pravé strany Coufal zboural ve vlastním pokutovém území Kabu, ale sudí pokutový kop nenařídil. Tečovanou hlavičku Sviatchenka pak dokázal zkrotit Kolář.

Bezprostředně po obrátce mohl Slavii zajistit klid Bořil, ale jeho rána z hranice pokutového území šla těsně nad. Pražany pak srazila minela brankáře Koláře, který si po centru Mabila z levé strany sice zakřičel, jenže na míč nedosáhl a Kaba hlavou srovnal - 1:1. Byla to předzvěst slávistického krachu.

Jedenáct minut před koncem totiž Traore nešťastně nasměroval odkop do vlastního pokutového území, kde Holeš zahrál rukou. Nařízenou penaltu Kabovi sice Kolář chytil, jenže sudí kvůli předčasnému vyběhnutí z brankové čáry nechal pokutový kop opakovat a Scholz proměnil.

Foto: Henning Bagger, ČTK/AP

Hráč Midtjyllandu Pione Sisto (vlevo) a Vladimír Coufal ze Slavie během odvety play off Ligy mistrů.

Když pak Holeš těsně před vlastním velkým vápnem vyrobil chybu v rozehrávce, Onyeka vstřelil třetí branku Midtjyllandu a dánský tým poprvé v klubové historii slavil postup do Ligy mistrů. Čtvrtá trefa Dreyera v nastavení byla pak jen definitivní ranou zničené a zdeptané Slavii, která při šesté konfrontaci s dánským sokem poprvé okusila hořkost porážky.

Odveta play off fotbalové Ligy mistrů:
Midtjylland - Slavia 4:1 (0:1)
Branky: 65. Kaba, 84. Scholz z pen., 88. Onyeka, 90.+1 Dreyer - 3. Olayinka. Rozhodčí: Skomina - Praprotnik, Klančnik (všichni Slovin.) - Irrati (video, It.). ŽK: Sviatchenko, Dreyer - Hovorka, Bořil, Houštecký (asistent trenéra). Bez diváků. První zápas: 0:0, postoupil Midtjylland.
Midtjylland: Hansen - Andersson, Sviatchenko, Scholz, Paulinho - Cajuste, Onyeka, Evander (58. Kraev) - Mabil (90.+2 Anderson), Kaba, Sisto (58. Dreyer). Trenér: Priske.
Slavia: Kolář - Coufal, Kúdela, Hovorka, Bořil - Holeš - Masopust (72. Musa), Stanciu (68. Traoré), Ševčík, Provod - Olayinka (85. Kuchta). Trenér: Trpišovský.
Odvetné zápasy 4. předkola fotbalové Ligy mistrů:
Mistrovská část:
Salcburk - Maccabi Tel Aviv 3:1 (2:1)
Branky: 16. a 68. Daka, 45.+4 Szoboszlai z pen. - 30. Karzev. První zápas 2:1, postoupil Salcburk.
Nemistrovská část:
PAOK Soluň - Krasnodar 1:2 (0:0)
Branky: 77. Kaddúrí - 73. vlastní Michailidis, 78. Cabella. První zápas 1:2, postoupil Krasnodar.
Bylo rozhodnutí sudího opakovat penaltu správné?
ano
23 %
ne
77 %
Celkem hlasovalo 75512 čtenářů.

Reklama

Související témata: