Hlavní obsah

Dvě stě milionů! Sešívaní prošustrovali v Dánsku balík, zahojí se na Coufalovi

Není snadné přijmout porážku, když víte, že jste právě přišli o takřka 200 milionů korun. Takový balík sešívaní přenechali v Herningu dánskému Midtjyllandu... Pokud by play off Ligy mistrů zvládli, měli by v kapse minimálně 413 milionů. V Evrospké lize je má uchlácholit garantovaný příjem 215 milionů, rozdíl je tedy přesně 198 milionů korun. Během dneška má ovšem klapnout přestup obránce Vladimíra Coufala do West Hamu za 6 milionů eur, což je zhruba 162,5 milionu korun.

Sestřih utkání Midtjylland - SlaviaVideo: O2 TV Sport

 
Článek
Fotogalerie

Sešívaní nejsou žádní troškaři. Loni si vychutnali exkluzivní společnost s Barcelonou a spol. a sáhli si na lukrativní zisky z Ligy mistrů.

Letos po nich logicky rovněž prahli, i když ještě před startem sezony sčítali kladné položky.

„Navzdory koronavirové krizi je klub paradoxně v nejlepší finanční kondici za dobu, co ve Slavii jsme. Za minulou sezonu jsme vykázali zisk 183 milionů korun, navíc v něm nejsou započítány platby za přestup Tomáše Součka, které začnou chodit až teď. A jelikož máme minimálně Evropskou ligu jistou, je příjemné, že i další sezonu zakončíme v černých číslech," liboval si šéf klubu Jaroslav Tvrdík, než jeho chlapci poprvé kopli do míče.

Mistrovský kádr je poklad

„Celkový náklad na všech pět letních přestupů nedosáhl 35 milionů korun. Jsme velmi spokojeni a ve všech hráčích vidíme velkou perspektivu. Někteří další jako Baluta a Sýkora odcházejí a díky tomu jsme také vylepšili finanční hospodaření klubu," dodával Tvrdík.

„Kdybychom dnes potřebovali peníze, podle mě můžeme do 30 dnů prodat hráče za 30 milionů eur (přibližně 783 milionů korun) a stále nám zůstane velmi silný tým," kalkuloval šéf klubu.

Foto: Henning Bagger, ČTK/AP

Hráč Midtjyllandu Pione Sisto (vlevo) a Vladimír Coufal ze Slavie během odvety play off Ligy mistrů.

Slavia má velké příjmy, ale také si žije na vysoké noze. Ztrátu za vyřazení z Ligy mistrů zmírní odchod Vladimíra Coufala do Anglie. Přestup do West Hamu je domluvený, záleží už jen na lékařské prohlídce.

Je otázkou, zda půjde o poslední změnu v kádru. Přestupní termín končí v neděli.

Vydělávat lze také úspěšným postupem v Evropské lize. Příjmy z ní jsou ovšem jen zlomkem v porovnání s Ligou mistrů...

Takzvané bolestné pro týmy vyřazené v play off LM je 136 milionů korun. Když se přičte startovné v Evropské lize 79 milionů, má Slavia solidních 215 milionů v kapse. Další leží na hřišti.

Prémie v milionech korun
Liga mistrůEvropská liga
413Startovné79
0Bolestné136
73Výhra ve skupině15
24Remíza ve skupině5
257Postup ze skupiny14
min. 30Bonus za koeficient2
asi 30Televizní práva15
473Minimální zisk232
Bolestné se netýká Sparty, Plzně ani Liberce.

Reklama

Související témata: