Hlavní obsah

Posila z NHL neskrývala po utkání Sparty s Libercem radost. Je to pecka! říká

Praha

Čtyři utkání v letošním ročníku hokejové Tipsport extraligy a pouze tři body za vítězství proti Zlínu. To byla bilance Sparty před druhým utkáním s Libercem. Pražané však dokázali oplatit Tygrům nedělní porážku 2:3 a tentokrát jim nepovolili ani gól a zvítězili 3:0. Filip Chlapík, který se ve Spartě rozehrává před startem sezony NHL, věří, že jim výhra pomůže odrazit se k lepším výsledkům.

Foto: Michal Kamaryt, ČTK

Filip Chlapík ze Sparty.

Článek

„Pecka! Potřebovali jsme to. Myslím, že si všichni oddechli," uvědomoval si po zápase Chlapík důležitost zisku tří bodů. V páté minutě otevíral skóre dělovkou z mezikruží. Jednalo se o jeho první extraligovou trefu a o rozhodující gól. „Napadali jsme, Tomášek dobře přečetl přihrávku a pak mi to strašně hezky dal," chválil si spolupráci se svým spoluhráčem.

Útočník Ottawy si určitě premiérové starty v nejvyšší české soutěži představoval trochu jinak, nejlépe před zaplněnou O2 arénou, která bude hnát domácí kupředu, ale kvůli pandemii koronaviru může do hlediště jen omezený počet diváků. I tak ale fanoušci v zápase s Libercem byli slyšet a Chlapíka to překvapilo. Od pondělí však nastane kvůli novým vládním opatřením na tribunách po celé republice hrobové ticho.

„Musíme to prostě brát, jak to je. Tedy soustředit se a podávat naše výkony, pak by mělo být všechno v pohodě," věří vicemistr světa do 18 let z roku 2014.

Reklama

Související témata:
  3 : 0 Pardubice - Třinec 3 : 0 dohráno
20240424T18 : 00:00+0200
Pardubice vs. Třinec
Pardubice vs. Třinec
Pardubice
Třinec
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Nejnovější články

NačítámNačíst další články