Hlavní obsah

Opava - Teplice 2:1Opava prohrávala, nakonec ale slaví první ligové vítězství

MinutaMin. Tým Hráč Akce
9. Mareš 0 : 1
45. Žídek 1 : 1
55. Mondek 2 : 1
Záznam online reportáže

Opava

Fotbalisté Opavy sice prohrávali v sobotním utkání s Teplicemi 0:1, ale dokázali zápas otočit a berou tři body za výhru 2:1. Opava zvítězila poprvé v ligové sezoně, Teplice počtvrté prohrály.

Foto: Vladimír Pryček, ČTK

Brankář Teplic Tomáš Grigar dostává gól z penalty.

Článek
Fotogalerie

Slezanům, do jejichž sestavy se vrátil veterán Zavadil, herně vyšel vstup do utkání. Velkou šanci hned v úvodu neproměnil Juřena, vzápětí po centru Texla z levé strany pálil Mondek, ale jeho ránu vytěsnil mimo tyče teplický brankář Grigar. Ten pak vytáhl nad břevno i ránu Zavadila z přímého kopu.

Paradoxně to ale byli Severočeši, kteří otevřeli. Po centru Moulise se v deváté minutě na přední tyči uvolnil Mareš a hlavičkou překonal Fendricha. Hosté mohli krátce nato přidat druhou branku, jenže při sólovém úniku Vukadinoviče se opavský gólman vyznamenal a střelu teplického záložníka vyrazil.

Pak si Mareš obhodil Večerku, jenže z dobré pozice bránu domácích minul. Po dalším rychlém brejku Teplic Žitný trefil jen boční síť. Poté po nákopu Fendricha míč propadl až k domácímu Juřenovi, který se ocitl sám před Grigarem, jeho střelu ale v pádu zastavil Kučera. Opavský útočník pak přiťukl balon Dedičovi a na brankové čáře na poslední chvíli zasáhl Mareček.

Slezané nakonec srovnali poté, co rozhodčí Orel nařídil pokutový kop po ruce Černého, jenž nešťastně tečoval střelu Texla. Penaltu těsně před pauzou s přehledem proměnil domácí kapitán Žídek a srovnal.

Krátce po změně stran Opava udeřila znovu. Mondek si v na startu 55. miuty míč navedl na osu hřiště, udělal dva kroky do vápna a povedenou střelou k tyči obrátil skóre.

Šance si ale dál vytvářeli i Tepličtí. Didiba lehkovážně ztratil míč v rohu hřiště, Moulis poslal prudkou přihrávku Marešovi, jehož střelu v 64. minutě tečoval těsně vedle brány Večerka. Pak Moulis neuspěl ani tváří v tvář Fendrichovi, a když se do ideální palebné pozice dostal potřetí, dokázal jeho ránu zblokovat mimo tyče Didiba.

Slezané v 83. minutě těsný náskok na chvíli navýšili, když Dordič ideální přihrávkou našel Helešice a ten skóroval. Sudí Orel ale po konzultaci s videorozhodčím branku zřejmě pro ofsajd odvolal. Opavští i tak už náskok udrželi.

6. kolo první fotbalové ligy:
SFC Opava - FK Teplice 2:1 (1:1)
Branky: 45.+3 z pen. Žídek, 55. Mondek - 9. Mareš. Rozhodčí: Orel - Kříž, Klupák - Franěk (video). ŽK: Žídek, Holík, Pikul - Černý, Grigar, Mareček, Knapík, Trubač. Diváci: 1616 (limit 2000).
Opava: Fendrich - Didiba, Žídek, Večerka - Mondek (88. Harazim), Texl (68. Jan Řezníček), Holík (77. Dordič), Zavadil, Hrabina (46. Helešic) - Juřena (46. Pikul), Dedič. Trenér: Skácel.
Teplice: Grigar - Černý, Heidenreich, Mareček, Shejbal - Vukadinovič (46. Knapík), Kučera, Trubač, Moulis - Žitný - Mareš. Trenér: Hejkal.

Reklama

Související témata: