Hlavní obsah

Brno - Karviná 0:2Brněnské trápení pokračuje, nováček má dál na kontě jen bod

MinutaMin. Tým Hráč Akce
58. Qose 0 : 1
67. Ostrák 0 : 2
Záznam online reportáže

Fotbalisté Zbrojovky Brno prohráli v sobotním utkání 6. kola nejvyšší soutěže doma s Karvinou 0:2 a dál jsou na posledním místě tabulky. Nováček prohrál čtvrtý zápas v řadě.

Foto: Jaroslav Svoboda, ČTK

Fotbalisté Zbrojovky Brno Adrián Čermák a Jan Hlavica. (ilustrační foto)

Článek

V úvodu zápasu se nečekaně aktivně pustili do ofenzivy hosté. Už ve 4. minutě dvakrát "hořelo" před brankou domácích, nejprve po hlavičce Mikuše a vzápětí po dorážce Ostráka, jemuž míč naservíroval Papadopulos. V obou případech byl na svém místě gólman Šustr.

Brno se dostávalo do hry pozvolna. V 15. minutě se do první vážnější akce zapojil z druhé vlny Hladík, ale jeho střela z hranice šestnáctky mířila těsně vedle. Ve 22. minutě připravili středoví hráči Zbrojovky střeleckou příležitost Růskovi, ale mladý gólman Karviné Neuman ji zlikvidoval.

O dvě minuty později zase zasáhl před Přichystalem stoper Santos. Brno si v této fázi hry udržovalo územní převahu, bylo aktivnější, ale v rozhodujících fázích akcí jeho hráčům chyběl klid k zakončení. To stejné platilo i při ojedinělé útočné akci hostí a střele Ostráka ve 39. minutě.

Zbrojovce nevzal útočný elán po změně stran ani silný protivítr. Už ve 47. minutě naservíroval Reiter ideální možnost Přichystalovi, ale vítězem jejich souboje se stal opět karvinský gólman.

Rána do brněnského náporu přišla v 55. minutě. Gólman Šustr váhal při rozehrávce tak dlouho, až se dostal do souboje s Papadopulosem, kterého fauloval. Sudí Královec si penaltový verdikt nechal posvětit videem a pokutový kop pak "panenkovským" dloubákem proměnil Qose.

Brno se sice rychle otřepalo ze zbytečně zaviněné penalty, znovu vyrazilo do útoku, jenže opět doplatilo na chyby v obraně. Dlouhý nákop zpracoval Ostrák, zbavil se Hlavici a podruhé překonal Šustra. Dočkal se prvního gólu v české lize.

Rozdíl dvou branek se podepsal na úrovni zbytku utkání. Karviná v pohodě bránila svůj náskok a mohla ho ještě navýšit po dělovce Bartošáka z přímého kopu, ale Šustr třetímu gólu zabránil. Brno se ještě snažilo o zkorigování výsledku, ale po vyloučení Růska v 83. minutě už za pískotu fanoušků rezignovalo.

6. kolo první fotbalové ligy:
Zbrojovka Brno - MFK Karviná 0:2 (0:0)
Branky: 58. Qose z pen., 67. Ostrák. Rozhodčí: Královec - Mokrusch, Dohnálek - Adam (video). ŽK: Růsek, Šural. ČK: 83. Růsek (všichni Brno). Diváci: 1913 (limit 2000).
Brno: Šustr - Štepanovský, Šural, Hlavica, Moravec - Reiter (77. Šumbera), Vaněk (66. Koudelka), Sedlák, Hladík (53. Fousek) - Přichystal, Růsek. Trenér: Machálek.
Karviná: Neuman - Ndefe, Santos, Šindelář, Twardzik - Mikuš (70. Smrž), Herc (87. Dramé), Qose, Bartošák (83. Mangabeira) - Ostrák (83. Guba), Papadopulos (87. Haša). Trenér: Jarábek.

Reklama

Související témata: