Hlavní obsah

Bohemians 1905 - Zlín 2:0Přepište dějiny. Noční můra Klokanů je po 26 letech pryč

MinutaMin. Tým Hráč Akce
32. Hronek 1 : 0
86. Keita 2 : 0
Záznam online reportáže

Praha

Prokletí zlomeno. Fotbalisté Bohemians 1905 po dlouhých 26 letech porazili doma Zlín, v nedělním duelu 6. kola první ligy zvítězili góly Hronka a Keity 2:0. Naposledy se z výhry nad Moravany v Ďolíčku radovali v září 1994. Pražané vyhráli v nejvyšší soutěži poprvé od úvodního kola.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

Petr Hronek a Daniel Krch z Bohemians oslavují gól.

Článek
Fotogalerie

Klokani šli za výhoru od první minuty. Poprvé zahrozil kapitán Jindřišek, brankář Dostál musel zasahovat na přední tyči. Po půlhodině Ďolíček slavil vedoucí gól. Jenže předčasně. Rychlý brejk zelenobílých potáhl Hronek, jeho ránu Dostál vyrazil před Vaníčka, který dokopl míč do sítě. Rozhodčí Lerch se však na pokyn videorozhodčího šel podívat na monitor, branku nakonec neuznal kvůli ruce Hronka.

Domácí si ale brzy spravili chuť. Po přihrávce Dostála sice Puškáč na malém vápně nezakončil, balon se ale odrazil k Hronkovi, který trefil odkrytou bránu - 1:0. Také po přestávce byli Bohemians1905 jasně lepším týmem. V 61. minutě Schumacher poslal do šestnáctky hostů střílený centr, nikdo ze spoluhráčů ho ale nestihl tečovat.

Na opačné straně gólman Le Giang nevyrazil jistě míč, dorážku zlínských na brankové čáře zastavil Krch. V 69. minutě málem udeřili Moravané. Hlavičku Janeztkého ale skvěle lapil Le Giang.

Razítko na tři body mohl deset minut před koncem dát Vaníček, kterého uvolnil kolmicí Keita. Pokus o kličku Dostálovi ale Vaníčkovi nevyšel. Pražané však druhou trefu nakonec přidali, když Keita v závěru po ráně Nečase dorazil míč do prázdné brány.

6. kolo první fotbalové ligy:
Bohemians Praha 1905 - Fastav Zlín 2:0 (1:0)
Branky: 32. Hronek, 86. Keita. Rozhodčí: Lerch - Horák, Koval - Hocek (video). Bez karet. Diváci: 1905 (limit 2000).
Bohemians: Le Giang - M. Dostál, Bederka, Krch, Hůlka - Vaníček (82. Nečas), Jindřišek, Hronek (90.+2 Novák), Vacek (82. Květ), Schumacher - Puškáč (71. Keita). Trenér: Klusáček.
Zlín: S. Dostál - Simerský, Buchta, Procházka - Matejov (76. Cedidla), Conde, Jiráček, Čanturišvili (76. Martínez) - Jawo (67. Janetzký), Poznar, Dramé (59. Fantiš). Trenér: Páník.

Reklama

Související témata: