Hlavní obsah

Ostrava - Slavia 0:1Slavia vyhrála šlágr, spasila ji penalta. Baník se ale hodně zlobí

MinutaMin. Tým Hráč Akce
69. Stanciu (penalta) 0 : 1
Záznam online reportáže

Fotbalisté Slavie vyhráli v nedělním utkání 6. kola nejvyšší soutěže nad Baníkem Ostrava 1:0. Tři body Pražanům zajistil proměněnou penaltou v 69. minutě Stanciu. Slavia ztrácí na vedoucí Spartu dva body.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Gól Slavie. Z penalty překonaný brankář Ostravy Jan Laštůvka.

Článek
Fotogalerie

Čtyři dny po porážce 1:4 na půdě dánského Midtjyllandu ve 4. předkole LM už Slavia do Ostravy přijela bez beka Coufala, který přestoupil do West Hamu. Na pravé straně obrany ho nahradil Holeš.

Nástup do utkání trochu nečekaně patřil Baníku. Domácí i v reakci na nepřesvědčivý úvod sezony nasadili od začátku mladého nigerijského útočníka Tijaniho, který se už po dvou minutách dostal k nebezpečnému zakončení. Ostrava v úvodu hned třikrát ohrozila slavistickou bránu a úřadující mistr nemohl pořádně naskočit do zápasu.

Až v 19. minutě vystrašil baníkovce tečovanou ranou Stanciu, ale i pak měli více ze hry domácí. Milimetry dělily Ostravu od gólu ve 27. minutě, kdy povedený Holzerův centr stoper Zima usměrnil do tyče vlastní branky a odražený míč poslal nad břevno De Azevedo.

Hbitý Brazilec vzápětí protáhl Koláře ještě jednou a slavistický brankář vyrazil i Holzerovu bombu z dálky. Slavia v první půli na Laštůvku nevystřelila, ale v závěru to po standardních situacích a závarech několikrát vřelo.

Hosté do druhé půle vstoupili se dvěma změnami a střídající Ševčík hned po třech minutách připravil centrem z přímého kopu šanci pro Musu, jenž hlavičkoval do tyče.

Foto: Jaroslav Ožana, ČTK

Zleva Petar Musa ze Slavie a Jakub Pokorný z Ostravy.

Baník ale kontroval podobně a Pražané mohli mluvit o štěstí, že Svozil po rohu na zadní tyči nedokázal usměrnit do sítě propadlý míč. Slavia už byla ve druhé půli po prostřídání nebezpečnější, ale gól vstřelila z kontroverzní situace. Sudí k velké nevoli Ostravy neodpískali roh pro Baník, Kolář rychle do brejku poslal Tecla a po zákroku Laštůvky na hostujícího útočníka odpískal rozhodčí Hrubeš penaltu, kterou Stanciu jistě proměnil.

Třetí porážku v ligové sezoně se snažil odvrátit střídající Potočný, ale jeho ránu Kolář vyrazil a Baník se neprosadil ani při závěrečném tlaku. Ostrava tak nevylepšila svou bilanci a z posledních 11 ligových zápasů doma jen jednou vyhrála. Slezané porazili Slavii v jediném z posledních 13 duelů v nejvyšší soutěži.

6. kolo první fotbalové ligy:
Baník Ostrava - Slavia Praha 0:1 (0:0)
Branka: 69. Stanciu z pen. Rozhodčí: Hrubeš - Moláček, Leška - Denev (video). ŽK: Fillo, Laštůvka, Fleišman, Potočný, Tijani - Olayinka, Oscar, Bořil, Masopust. Diváci: 2000 (limit 2000).
Ostrava: Laštůvka - Fillo (85. Šašinka), Pokorný, Svozil, Fleišman - Jánoš, Kaloč (74. Kuzmanovič) - De Azevedo, Tetour (85. Jirásek), Holzer (74. Potočný) - Tijani. Trenér: Kozel.
Slavia: Kolář - Holeš (57. Oscar), Kúdela, Zima, Bořil - Takács (46. Ševčík), Stanciu (89. Masopust) - Provod, Lingr (46. Tecl), Olayinka - Musa (86. Hovorka). Trenér: Trpišovský.

Reklama

Související témata: