Hlavní obsah

Budějovice postoupily bez boje do osmifinále fotbalového poháru

Fotbalisté Českých Budějovic postoupili bez boje do osmifinále domácího poháru. Jejich soupeř z třetiligového Ústí nad Orlicí odstoupil, jelikož odmítl podstoupit testy na covid-19. Z původních čtyř zápasů středečního programu se uskuteční pouze souboj Brna s Jihlavou. Zápasy Domažlice - Olomouc a Přepeře - Plzeň byly odloženy.

Foto: Radek Petrášek, ČTK

Lukáš Jánošík z Českých Budějovic (vpředu).

Článek

České Budějovice se dostaly mezi 16 nejlepších týmů, aniž by v poháru nastoupily k jedinému duelu. Jejich protivník z 2. kola Most-Souš se vzdal účasti ze stejného důvodu jako Ústí nad Orlicí.

Testy na koronavirus jsou pro amatérské týmy povinné před pohárovými zápasy se soupeři ze dvou nejvyšších soutěží. Na kontroly z poloviny přispívá Fotbalová asociace ČR, ale kluby je podstoupit nemusejí. Pokud tak učiní, musejí o tom informovat vedení soutěže nejpozději 48 hodin před zápasem. Utkání je poté kontumováno 3:0 ve prospěch soupeře, kluby se ale vyhnou finančnímu postihu.

"Nastoupit proti ligovému celku SK Dynamo České Budějovice by za normálních okolností byl svátek pro oddíl a celý region. Za nařízeného opatření hrát bez diváků by ale náklady na zajištění zápasu včetně testů na COVID znamenaly pro oddíl citelnou ztrátu," citoval českobudějovický web předsedu Ústí nad Orlicí Romana Langera.

Dynamo, kterému se v nedávné době nakazily koronavirem čtyři hráči a jeden člen realizačního týmu, podstoupilo v pondělí další testy na koronavirus. Všechny vyšly negativně.

Reklama