Hlavní obsah

Barcelona chce kvůli ztrátám snížit fotbalistům a trenérům platy

Fotbalová Barcelona chce snížit kvůli ekonomické ztrátě za předchozí sezonu hráčům, trenérům a dalším členům realizačního týmu platy. Hráči dostali dva týdny na to, aby si vybrali svého zástupce, který bude s vedením Barcelony o snižování platů jednat.

Foto: Vlastimil Vacek, Právo

V Barceloně se chystá snižování platů (ilustrační foto)

Článek

Podle dnešního prohlášení klubu se vedení rozhodlo k úsporným opatřením proto, že v minulé sezoně hospodařilo se ztrátou 97 milionů eur (2,6 miliardy korun). Zdůvodňuje to tím, že Barcelona od března neutržila nic na vstupném, protože musí hrát domácí zápasy kvůli koronavirovým opatřením ve Španělsku bez diváků. Výrazně se tím snížil i zisk z prodeje suvenýrů a návštěv muzea v areálu stadionu.

Výnosy klubu se v minulé sezoně snížily oproti té předchozí o 14 procent, kvůli čemuž se celkový dluh Barcelony zdvojnásobil na 488 milionů eur (13,2 miliardy korun). A to přesto, že klub v březnu sáhl k dočasnému snížení platů členů týmu o 70 procent, které trvalo až do června.

Klub na ztrátu zareagoval v letním přestupovém období odchody Luise Suáreze, Ivana Rakitiče, Artura Vidala, Arthura Mela a Nelsona Semeda. Přivedl pak Miralema Pjaniče, Franciska Trincaa a Sergina Desta.

Zájem měl také o Erika Garcíu a Memphise Depaye, jejich příchod však ztroskotal na tom, že se Barcelona v pondělí, tedy posledním přestupovém dni, nedohodla na přestupové částce s Manchesterem City, respektive Lyonem.

Reklama

Související témata: